Las Naves llança la xarxa Connecta Energia amb el suport del sector energètic de València

28 de juny de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Representants dels principals actors del sector energètic de la ciutat de València procedents de l’àmbit públic, privat, universitari i civil han participat aquesta setmana en la primera sessió col·laborativa de disseny de la xarxa Connecta Energia.
  • Connecta Energia es presenta com una eina col·laborativa d’innovació social per a aconseguir que València realitze una transició energètica satisfactòria que beneficie a tota la ciutadania.

L’Ajuntament de València a través de Las Naves aposta clarament per que València es posicione com a ciutat pionera en la transició energètica i en aquesta línia aquesta setmana ha organitzat una sessió perquè de manera col·laborativa els principals actors del sector energètic procedents de diferents àmbits participaren en el disseny de la xarxa Connecta Energia.

Durant tot el matí els i les assistents van treballar en grups sobre els quatre reptes principals identificats per a València; fomentar l’estalvi d’energia i l’eficiència energètica, recolzar la producció i implantació de les energies renovables a nivell local, recolzar la lluita contra la pobresa energètica i canviar el paradigma de la cultura energètica.

En concret, en els grups de treball es va destacar la necessitat de generar nous models col·laboratius de producció i consum d’energies renovables a nivell local, així com la necessitat d’innovar en el seguiment i acompanyament de la pobresa energètica a València o en la manera de formar i informar sobre l’impacte del nostre consum energètic de manera més efectiva.

També es va destacar l’oportunitat que representa integrar criteris d’eficiència energètica en la compra pública innovadora per a fomentar la R+D+i del sector.

Sobre aquest tema, el director de Las Naves, Rafael Monterde ha subratllat que la la dinàmica de la xarxa Connecta Energia va alineada amb la tendència global de canvi de model energètic, “un canvi en el qual la ciutadania evoluciona de ser un mer consumidor a ser un pro-sumidor energètic, és a dir, a produir i consumir la seua pròpia energia, guanyant autonomia i generant beneficis econòmics”.

Monterde ha avançat que entre els següents passos de la xarxa Connecta Energia es contempla finalitzar i validar el mapping dels actors i de les necessitats segmentades per reptes, formular les primeres propostes d’activitats de la xarxa i debatre i validar el model de “gobernanza” de Connecta Energia.

  • Per a rebre informació sobre les activitats de les xarxes Connecta o si vols participar en la pròxima jornada al juliol pots apuntar-te ací

Climate-KIC

COMPARTEIX:
TW - FB