Las Naves llança Futur·lab amb una campanya per a divulgar el disseny circular i sostenible  

30 de octubre de 2021
CATEGORIA:
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Futur·lab té com a objectiu donar a conéixer accions i iniciatives que inspiren la construcció d’un futur millor.
  • La primera acció d’aquest laboratori és una campanya audiovisual, “Zero”, presentada per Mario Picazo, expert en canvi climàtic i sostenibilitat, entorn del disseny circular i sostenible.
  • Pots vore la primera entrevista de Zero, de Mario Picazo a la dissenyadora Mari Carmen Estevan, en el canal Youtube de Las Naves: https://bit.ly/2ZuiMrL

El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València suma un nou laboratori que donarà a conéixer i reflexionarà sobre les iniciatives que inspiren la construcció d’un futur millor: Futur·lab. El propòsit d’aquest laboratori és generar un espai de debat rigorós amb experts sobre idees que estan funcionant ja, o que podrien funcionar, i activar un moviment fluid i comú cap a una fi a través de la col·laboració de diferents actors.

La primera acció que llança Las Naves, dins d’aquest nou laboratori, és “Zero”, un projecte audiovisual compost per quatre entrevistes amb experts del disseny, amb l’objectiu de divulgar el disseny circular i sostenible com una de les línies complementàries i necessàries per a lluitar contra el canvi climàtic i sumar-se al Zero Waste, moviment que promou canviar l’hàbit d’usar i tirar per a reduir dràsticament la generació de residus.

La campanya, promoguda per Las Naves i realitzada per Ana Criado, dissenyadora gràfica i directora creativa que ha col·laborat amb els estudis més prestigiosos desenvolupant seqüències de títols per a cinema i televisió i el treball de la qual per a “Star Trek: Discovery” va obtindre una nominació als premis EMMY 2019, gira entorn del disseny de producte com a element indispensable a l’hora d’implementar el Zero Waste. Es tracta de preveure des de la concepció mateixa de l’objecte o envàs el com es disposarà d’ell.

Mario Picazo, meteoròleg i divulgador científic expert en canvi climàtic i sostenibilitat, condueix i presenta aquest projecte compost per quatre peces audiovisuals en les quals entrevista a Mari Carmen Estevan, dissenyadora gràfica i investigadora; Raúl Edo, director de màrqueting i dissenyador de producte; Ricardo Espinosa, dissenyador industrial i professor de disseny en Universitat Complutense de Madrid; i Xavi Calvo, director de València Capital Mundial del Disseny 2022.

A través d’aquestes xarrades, coneixem el treball que aquests professionals del disseny estan realitzant per a fer del món un lloc millor per a totes i tots, més sostenible i circular. La primera entrevista s’estrenarà en el canal de YouTube de Las Naves i estarà disponible per al seu visionat a partir del 29 d’octubre, i es difondrà a través de les seues xarxes socials.

El projecte “Zero” està alineat amb els objectius de Missions València 2030 de fer de València una ciutat més sostenible.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà.

COMPARTEIX:
TW - FB