Fotografia d'operaris instal·lant la planta fotovoltàica de Las Naves al sostre de la seu

Las Naves licita la instal·lació d’una planta fotovoltaica oberta a la inversió ciutadana

11 de març de 2022
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves Brillen és un projecte pioner que convertirà el centre d’innovació en un edifici públic 100% energèticament nét i eficient
  • El projecte ja ha recaptat el 77% del seu cost a través de la participació en xicotetes inversions de veïns i veïnes

Las Naves ha publicat la licitació per a l’adjudicació del subministrament i instal·lació d’una planta solar fotovoltaica d’autoconsum, la qual s’ubicarà al sostre de l’edifici, així com un punt de recàrrega de vehicle elèctric situat en les seues instal·lacions.

Aquesta iniciativa forma part del projecte Las Naves Brillen, dut a terme junt amb la consultora Ecooo. Per primera vegada a la nostra ciutat, una planta fotovoltaica ubicada a un edifici públic estarà socialitzada, és a dir, veïns i veïnes de la ciutat participen en el seu finançament i inverteixen per obtenir rendibilitat.

“Es tracta d’una iniciativa pionera. Las Naves Brillen no sols és la mostra d’una aposta clara per una transició energètica als nostres edificis públics, també és la invitació a que veïns i veïnes participen del projecte i el senten com a seu”, explica el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana.

La instal·lació tindrà una potència de 100 kWp i generarà anualment un total de 138.880 kWh d’electricitat. En total, es calcula que aquesta instal·lació generarà un estalvi anual d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de 54.700 kg de CO2eq.

La data límit per a la presentació de propostes a la licitació és el pròxim 23 de març. Ací la info: https://bit.ly/362dBCw

Participació Ciutadana

Fins el moment, ja s’han recaptat el 77’08% de les inversions ciutadanes d’un total de 80.000 euros. La resta, fins arribar als 100.000 euros que costa la planta, l’aportarà Las Naves.

El finançament socialitzat, permet a la ciutadania participar en projectes de manera col·lectiva mitjançant l’aportació d’un préstec i anar recuperant-lo progressivament i amb interessos. Així, moltes persones poden participar en projectes rebent a canvi un retorn de la inversió amb interessos. El préstec mínim per a participar en la campanya és de 100 euros, i el màxim, de 2.000 euros.

El Marítim Innova

Las Naves Brillen és una iniciativa més a sumar al projecte MAtchUP que està desenvolupant-se a Poblats Marítims sota la marca “El Marítim Innova”. El barri està sent escenari de diverses accions innovadores dirigides a millorar la qualitat de vida de la ciutadania des de diferents àrees, com ara la mobilitat o l’energia.

Entre aquestes accions es troba “Majors Sobre Rodes”, una acció que fomenta l’envelliment actiu i la mobilitat sostenible, i en la que les persones majors poden donar un passeig en tricicle elèctric, acompanyades d’una persona voluntària que condueix el vehicle.

Altra de les iniciatives és “De la Cistella A Casa”, un servei sostenible que porta la compra des de comerços als domicilis dels clients en bicicletes elèctriques de manera gratuïta.

Més informació: www.elmaritiminnova.com

Missions València 2030

Tant Las Naves Brillen com El Marítim Innova s’emmarquen en la línia de treball de Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València, responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB