Las Naves instal·la 71 bancs de material 100% reciclat del projecte Life Future

24 de agost de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • Aquest projecte europeu facilita, a través d’una ferramenta dissenyada a propòsit i anomenada GUF TOOL, que les licitacions de l’Ajuntament de València per a la compra de mobiliari urbà es realitzen amb criteris mediambientals i sostenibles.
  • La regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, a través de Las Naves i del projecte pilot Life Future, ha instal·lat aquestos 71 bancs per tot arreu de València.La ciutadania, a més, podrà conèixer el projecte accedint amb els seus mòbils a través d’un codi QR dibuixat en una placa als propis bancs.

València participa, a través de Las Naves, en aquest projecte -emmarcat en el programa LIFE de la UE – junt amb l’Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas, la Universitat Jaume I de Castelló, el Centre Tecnològic del Joguet AIJU, i els socis europeus ACR+ (Associació de Ciutats i Regions per al Reciclat i la Gestió Sostenible dels Recursos) i l’Ajuntament de Koprivnica (Croàcia).

A través de Life Future i de la ferramenta GUF TOOL, creada ex profés en el projecte, es facilita al consistori valencià que puga triaren les seues licitacions aquelles ofertes de compra de mobiliari urbà que compleixen criteris mediambientalment sostenibles. Està adreçada als responsables de compres d’aquest mobiliari, als quals guia durant el procés de licitació, des de la generació dels requisits ambientals que han d’incloure en els seus plecs de condicions, fins a l’avaluació ambiental comparativa entre els diferents productes per aconseguir una compra pública verda.

Els 71 bancs instal·lats per tot arreu de València compleixen aquestos criteris. Han estat realitzats amb material 100% reciclat, i pretenen ser una primera compra pública verda pilot que incentive altres procesos de compra de l’ajuntament.

El regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Berto Jaramillo, ha destacat que la ferramenta GUF TOOL, ideada en el projecte, “ens permet que els procesos de licitació de l’ajuntament complisquen amb la sostenibilitat i la transparència que tenim com a prioritat. Les empreses s’han animat a complir els criteris sostenibles exigits i volem que aquestos siguen un model per a instal·lar-se de manera definitiva; que la ferramenta tinga un ús intensiu en tota l’administració municipal”.

La compra pública verda, permet, tal i com recorda Jaramillo, “la reducció del consum d’energia, del volumen de residus generats, de contaminació… El projecte Life Future atén a la necessitat de compra pública de productes respectuosos amb el medi ambient i impulsa la seua competitivitat a través de l’eco-innovació. A més, ens permet el foment de l’economia local, incentivant a les empreses de proximitat a treballar amb aquestos criteris i potenciant des de l’administració pública un transport més nét i proper”, assenyala.

El projecte acabarà el pròxim mes dedesembre de 2018, però abans s’elaborarà una guia de compra verda que s’incorporarà als processos d’adquisició de mobiliari urbà dels consistoris. Aquesta ferramenta estarà a l’abast tant de les administracions públiques encarregades de realitzar aquestes compres com dels seus proveïdors.

 

Més info: http://www.life-future-project.eu/

 

 

COMPARTEIX:
TW - FB