Las Naves inaugura demà una exposició de disseny inclusiu i social

13 de desembre de 2021
CATEGORIA:
ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’exposició és un compromís amb la diversitat, el benestar dels individus i de la societat com a conjunt
  • El contingut reuneix una selecció de productes reals i de projectes que mostren múltiples facetes del disseny com a instrument per a integrar a les persones amb limitacions, compartint i creant nous recursos que promouen la innovació per al bé comú

El centre d’innovació Las Naves inaugura demà l’exposició ‘Disseny inclusiu i social. El disseny per a les persones i l’interés col·lectiu’, comissariada per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria del Disseny de la Universitat Politècnica de València.

Aquesta exposició mostra l’activitat del disseny des del seu compromís amb la diversitat, el benestar dels individus i de la societat com a conjunt. El disseny inclusiu i social està vinculat amb la qualitat de vida de les persones i del planeta més que amb els vaivens del mercat.

La mostra presenta, de manera didàctica, un panorama múltiple del disseny com a mediador per a construir un hàbitat més compartit, humà i accessible, on la innovació parteix del projecte responsable amb la inclusió, la millora de les condicions de vida de la diversitat i de la seua relació amb l’entorn. El contingut reuneix una selecció de productes reals i de projectes que mostren múltiples facetes del disseny com a instrument per a integrar a les persones amb limitacions, compartint i creant nous recursos que promouen la innovació per al bé comú.

L’exposició s’organitza en diferents àrees temàtiques que recullen i aproximen els conceptes d’“inclusió”, “accessibilitat” i “Innovació social”, identificant algunes de les seues premisses i aportacions.

La iniciativa s’emmarca dins de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, per a fer de València una ciutat més compartida.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB