Las Naves inaugura l’exposició principal “Dreamers 2.0” del Festival 10 Sentidos

9 de setembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La inauguració és el dijous que ve 10 de setembre a les 19.00 hores
  • Una trentena d’artistes plasmen les seues reivindicacions en una mostra coral comissariada per Cristina Chumillas.

El centre d’innovació Las Naves inaugura el dijous 10 de setembre la mostra col·lectiva ‘Dreamers 2.0’, exposició de la IX edició del 10 Sentidos. El projecte forma part de l’acord de col·laboració del centre d’innovació de l’Ajuntament de València amb el Festival, convertint-se en una de les seues principals enguany amb la finalitat de desenvolupar iniciatives conjuntes per a conscienciar al públic de la necessitat de generar fonaments sòlids de cara a un futur més falaguer.

A través de plantejaments formals entorn del moment social, polític, cultural, econòmic i ambiental que estem vivint, ‘Dreamers 2.0’ té com a objectiu ser altaveu de la joventut i dels seus somnis. Amb aquest propòsit una trentena d’artistes -estudiants de diferents titulacions de Màster de la Universitat Politècnica de València- presenten els seus treballs en un projecte comissariat per Cristina Chumillas. “Són artistes en procés d’aprenentatge, que posen en valor eines com el coneixement i la innovació, que reivindiquen un model de societat diferent i canviant on es prioritzen drets fonamentals com la llibertat d’expressió o la pluralitat sexual, que lluiten contra el masclisme i els estereotips de gènere”, afirma la comissària.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha expressat que “des de Las Naves compartim amb el Festival 10 Sentidos l’interés per la innovació, l’acció urbana i la cultura. Amb aquesta exposició, volem destacar les diferents disciplines i experiències sensitives en les quals es veurà immers l’espectador”.

‘Dreamers 2.0’ convida al públic fins al 10 d’octubre a decidir quina experiència sensitiva vol viure d’una manera única i exclusiva en cada cas. Animació, Arts Visuals i Multimèdia, Fotografia, Il·lustració i Producció Artística són les titulacions pertanyents a la Universitat Politècnica de València les i els alumnes de la qual formen part d’aquesta exposició coral.

En col·laboració amb Las Naves també es durà a terme en els pròxims mesos el projecte BlindWiki a València, de la mà d’Antoni Abad, i s’ha posat en marxa ‘Future Desires’, una web en la qual els més joves poden bolcar els seus desitjos que desembocaran en una instal·lació multimèdia i un col·loqui per a reflexionar sobre el contingut de tots els missatges rebuts.

Sota el lema ‘Soñadores’ 10 Sentidos es fixa enguany en els que estan cridats a ser els reis del futur, en les seues inquietuds, els seus problemes, els seus reptes i els seus compromisos en una edició que, a causa de la crisi sanitària, es desenvoluparà de manera escalonada fins a desembre de 2020.

COMPARTEIX:
TW - FB