Las Naves inaugura l’exposició ‘Animación para transformar el mundo’

25 de octubre de 2018
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’exposició compta amb autors/es amb un fort compromís amb la visió social des d’este art: Coke Riobóo, Lourdes Villagómez, Isabel Herguera i Mario Torrecillas.
  • El festival internacional d’animació Prime The Animation! celebra enguany la seua sexta edició, amb l’accent posat en la tècnica stop motion.

El centre d’innovació Las Naves acull este dissabte dia 27, a les 13:00 hores, la inauguració de l’exposició “Animación para transformar el mundo”. S’emmarca dins de les activitats de Prime The Animation!, festival internacional d’animació organitzat per la Universitat Politècnica de València.

En l’exposició participen quatre animadors/es que compten amb el reconeixement internacional: Isabel Herguera, Coke Riobóo, Mario Torrecillas i Lourdes Villagómez. Mostraran una temàtica sòcial diferent, sota el prisma de l’animació: Herguera tractarà el paper de les dones en la guerrilla colombiana i exposarà els esbossos del seu primer llargmetratge, “El sueño de la sultana”. Per la seua banda, Mario Torrecillas abordarà els embarassos adolescents; Riobóo tractarà la situació de les persones migrants; i, finalment, Villagómez farà un recorregut personal a través de les dones de la seua família. La mostra es complementarà amb la projecció de material inèdit dels quatre creadors.

“Animación para transformar el mundo” está comissariada per l’artista plàstica i audiovisual, i professora de Belles Arts, M. Susana García Rams, així com pel cineasta i dramaturg Samuel Sebastián. La imatge gràfica està realitzada per Iban Ramón.

La inauguració de l’exposició està integrada en un dia dedicat completament als i les professionals de l’animació en Las Naves, en el que hi haurà conferències, pitchings i presentacions de futurs projectes d’animació.

La idea precursora de “Animación para transformar el mundo” naix dins del festival internacional d’animació Prime The Animation! amb l’objectiu de consolidar un lloc en què l’animació actue com a mediador social. Per això, les i els professionals que participen tenen un fort compromís amb el sector social des de l’art de l’animació. A través de les seues obres i tallers amb diferents col·lectius, oferixen propostes concretes per a dinamitzar les relacions de consciència i bon tracte entre els i les participants, el seu entorn i les seues creacions.

El festival internacional d’animació Prime The Animation! se celebra del 25 al 28 d’octubre en diferents espais de la ciutat i està dirigit a estudiants i professionals emergents, amb la participació de les millors escoles del món i jóvens talents amb trajectòria internacional. Organitzat per la Universitat Politècnica de València, en el festival es projectaran curtmetratges d’estudiants i professionals emergents, hi haurà xarrades, presentacions i exposicions que coincidixen un any més amb el Dia Mundial de l’Animació (28 d’octubre) .

Esta 6a edició de Prime The Animation! posarà l’èmfasi en l’animació stop motion, amb convidats com Juan Pablo Zaramella, Lula Gómez, Sergio Lara, Carla Pereira o Sonia Iglesias, l’exposició de Pascual Pérez (Pasku per als amics) o la projecció del llargmetratge “Isla de perros”, de Wes Anderson.

COMPARTEIX:
TW - FB