Fotografia de la artista Susan Drone,

Las Naves inaugura el cicle de concerts que unixen so, imatge i tecnologia

13 de febrer de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

/ Super·lab se celebrarà cada tercer dijous del mes i està emmarcat en les activitats entorn de «Super·Sonic, col·lecció Francisco López de música experimental i àudioart», promogut pel laboratori sonor de Las Naves Sono·lab

/ La àudioartista Susan Drone iniciarà estes jornades el dijous 15 de febrer a les 19 hores

/ Sono·lab busca així democratitzar i divulgar el coneixement dels nous corrents de producció musical i l’ús de la tecnologia i la innovació en las creacions artístiques

Sono·lab, el laboratori sonor de Las Naves, presenta Super·lab, el cicle d’actuacions en directe vinculat a «Super·Sonic, col·lecció Francisco López de música experimental i àudioart». Cada tercer dijous del mes, Super·lab oferirà al públic performances que fusionen so, imatge i tecnologia. Este dijous 15 de febrer arranca el cicle amb l’actuació de l’artista Susan Drone, reconeguda pel seu enfocament innovador i la seua capacitat per a transformar la percepció de l’espai i el temps a través d’elements immaterials com el so i la llum. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament.

Super·lab forma part de la programació d’activitats entorn de Super·Sonic, una de les majors col·leccions del món de música experimental i àudioart, i que s’allotja en Las Naves des de novembre de 2023. Estes jornades tenen com a objectiu promoure l’experimentació sonora, així com ser plataforma d’artistes perquè presenten les seues propostes audiovisuals innovadores en directe.

La primera d’elles, i que inaugurarà este cicle de concerts, és Susan Drone, artista apassionada per les propostes audiovisuals que exploren la interrelació entre imatge i so. Des dels seus començaments, ha treballat amb el so i la llum, buscant com estos elements poden transformar la nostra percepció.

Amb huit discos publicats i una vasta experiència en l’escena nacional, la seua obra ha sigut exhibida en reconeguts esdeveniments com l’exposició “Audiosfera. Experimentació sonora 1980-2020” en el Museu Nacional Reina Sofia de Madrid. En les seues composicions, empra gravacions de camp transformades, caixes de ritmes desconstruides, sintetitzadors humanitzats i veus sintetitzades, generant paisatges sonors únics que s’entrellacen amb visuals immersives de llum i foscor.

Com a laboratori d’investigació sonora, Sono·lab, promou l’ús de noves tecnologies aplicades a la música i cerca democratitzar i divulgar el coneixement dels nous corrents de creació i producció musical. Prova d’això són les seues activitats variades com a tallers, exposicions, actuacions i la col·lecció Super·Sonic, amb més de 50 mil registres d’àudio (obres, tracks, peces sonores) d’uns 10 mil artistes de tot el món. Esta col·lecció pot ser consultada en Las Naves a través de cita prèvia escrivint a supersonic@lasnaves.com.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

La Comissió Europea vol que les polítiques públiques tinguen un focus per a aconseguir una transició verda i digital. I, amb projectes com aquest, Las Naves està contribuint a dibuixar eixe futur. Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB