Instal·lació sobre els projectes innovadors contra el canvi climàtic

Las Naves inaugura demà una exposició de projectes innovadors que aborden el canvi climàtic

17 de gener de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • “LABi 24: Estratègies des de la Imatge contra el Canvi Climàtic” s’inaugura demà, 18 de gener a les 18.30 h. i romandrà en Las Naves fins al 27 de febrer.
  • La mostra presenta dos projectes d’estudiants del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València i oferix una perspectiva artística sobre la problemàtica del canvi climàtic.
  • El laboratori per a un futur millor de Las Naves, Futur·lab, col·labora en este projecte reforçant així el seu compromís amb la percepció del futur a través de les arts visuals i subratllant la importància de la consciència ambiental.

 

Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, a través del seu laboratori per a un futur millor, Futur·lab, inaugura demà, dijous 18 de gener, l’exposició “LABi 24: Estratègies des de la Imatge contra el Canvi Climàtic”, un projecte del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València.

L’exposició, que romandrà en Las Naves fins al 27 de febrer, destaca dos treballs d’estudiants del projecte LABi: Laboratori de pensament, creació i difusió de la imatge del Màster en Fotografia: “Acqua alta” i “Sant Pere Nolasc – un mercat viu”. Estos treballs oferixen una perspectiva artística sobre la problemàtica del canvi climàtic i la seua relació amb la vida quotidiana.

El projecte “Acqua alta” és una instal·lació que aborda la problemàtica de la pujada del nivell de l’aigua i el seu impacte potencial en les zones costaneres. Amb un enfocament enginyós i subtil, esta instal·lació busca generar una il·lusió de compra d’habitatges a preus considerablement inferiors al mercat actual.

Per altra banda, “Sant Pere Nolasc – un mercat viu” es materialitza al voltant d’una acció duta a terme en el barri de la Saïdia, específicament en el mercat tancat de Sant Pere Nolasc, durant juny de 2023. Esta intervenció no sols ha deixat una petjada significativa en la comunitat, sinó que també ha establit un diàleg únic entre l’art i la vida quotidiana.

Futur·lab s’unix a esta iniciativa com a part del seu compromís amb la percepció del futur a través de les arts i les produccions audiovisuals. L’exposició busca ser un catalitzador per a la reflexió i l’acció, plantejant un discurs teòric-crític sobre la imatge contemporània i el seu paper en la lluita contra el canvi climàtic.

La inauguració comptarà amb una xarrada introductòria a les 18:30h a càrrec de César Guardeño, cofundador de Caminart i coautor del llibre “Mercats de València”, seguida de l’obertura oficial a les 19:00h.

Com a complement a l’exposició, el 25 de gener a les 19:00h, es durà a terme una taula redona titulada “Hui és dia de mercat: com ha canviat el nostre model de consum?”, on diverses veus vinculades als mercats a València debatran sobre la situació actual. Entre els participants destaquen Fina Puchades Tomé, última venedora del mercat Sant Pere Nolasc; Santiago Grau Gadea, veí i client; i Enric Navarro i Valls, llaurador.

 

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

La Comissió Europea vol que les polítiques públiques tinguen un focus per a aconseguir una transició verda i digital. I, amb projectes com aquest, Las Naves està contribuint a dibuixar eixe futur. Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB