Las Naves impulsa un estudi per a analitzar la reacció al canvi del teixit empresarial valencià

30 de març de 2022
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB

 

En un moment d’incertesa política a nivell mundial causada per la invasió d’Ucraïna, desastres climàtics i pandèmia global, les petites i mitjanes empreses necessiten ser més resilients i això comporta la necessitat de comptar amb eines que ajuden a la sostenibilitat de les empreses i que les guien per a poder adaptar-se en escenaris canviants i que continuen aportant valor.

Amb aqueix objectiu, el Grup Cegos i l’observatori Organizaciones de Futuro del centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València han posat en marxa un estudi pioner de mercat per a conéixer de primera mà com el teixit empresarial de la província de València està reaccionant en aquest canvi de cicle. L’INE indica que en 2021, es van crear 11.842 societats mercantils a la Comunitat Valenciana, 2.341 més que l’any 2020, situant-se en nivells superiors als de 2019.

El Grup Cegos i Las Naves s’han unit per a llançar València Reacciona, un estudi que busca radiografiar a les empreses valencianes per sectors determinant el seu grau de dinamisme i identificar les millors pràctiques empresarials que s’estan abordant en l’actualitat.

“L’objectiu de l’estudi és analitzar com el teixit empresarial valencià està reaccionant davant l’entorn VUCA-BANI, complex, incert i que necessita de respostes i referents. Al mateix temps és un fòrum privilegiat per a recollir les tendències i per a impulsar el teixit empresarial local” ha compartit J.J. Aguilar, director de Llevant del Grup Cegos.

Marta Chillarón, directora de Las Naves, ha afegit que “l’estat permanent de canvis en les societats actuals al costat de la inestabilitat del context que s’està perpetuant obliga a prendre partit. Innovar i assumir la recurrència de aptarse a aquests canvis no és una opció, és una necessitat per a tota mena d’organitzacions. Les pimes i micro pimes són la realitat empresarial majoritària a nivell local per això aquest estudi és pioner a radiografiar el seu grau de reacció i inspirar amb exemples pròxims en els quals poden veure’s reflectides”.

L’estudi es focalitza a analitzar com les organitzacions estan responent a les noves realitats a través dels mecanismes de gestió desplegats en els seus quatre abastos d’estructura organitzativa essencial (Client, Talent, Operacions i Lideratge) relacionades amb les tres realitats imprescindibles en aquest moment en la gestió: Noves Tecnologies, Valors i Oportunitats de Negoci. Tota aquesta informació ens mesura els 12 Reptes del Futur que les organitzacions han de considerar en la seua evolució.

Les organitzacions poden participar en l’estudi en el següent link: https://impulsa.cegos.es/index.php/389434?token=iGPJBKzuiZ6QhHV&newtest=Y. El qüestionari té una duració d’uns 15 minuts i els participants poden rebre un informe personalitzat amb la ruta de transformació de la seua organització si ho desitgen.

De VUCA a VUCA-BANI

Les estratègies a llarg termini ja no tenen sentit, ja que els mètodes desenvolupats al llarg dels anys per a reconéixer i respondre a les grans sacsejades del nostre entorn han perdut efectivitat. Des de finals de la dècada dels 80` l’acrònim format per les sigles en anglés V.U.C.A. ha sigut d’utilitat per a descriure el món com V: volàtil (volatile), U: incert (uncertain), C: complex (complex) i A: ambigu (ambiguous). Aquesta teoria ha subratllat, durant les últimes quatre dècades, la dificultat de prendre bones decisions en un paradigma de canvis freqüents, sovint discordants i confusos. A aqueix V.U.C.A .se li suma ara B.A.N.I., un nou model adaptat a la situació del canvi global i climàtic, que aconsegueix el seu màxim exponent l’any 2020. Aquest model està sent considerat com la manera de descriure el context per a la generació de negocis del futur.

Organizaciones de Futuro

Organizaciones de Futuro és un projecte de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, l’objectiu del qual és contribuir a promoure i crear consciència entorn d’altres formes i mentalitat d’organització, lideratge i propostes de valor, clau per a innovar i actuar de forma més conscient en les organitzacions.

COMPARTEIX:
TW - FB