Las Naves impulsa un blog per al foment de la lectura en la Falla Infantil de l’Ajuntament de València

23 de gener de 2017
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

foto

* El Centre d’Innovació Las Naves de València conjuntament amb la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) i la Regidoria de Cultura Festiva del’Ajuntament de València han posat en marxa la creació d’un blog vinculat a la Falla Infantil municipal, que té com a objectiu fomentar la lectura entre el públic més jove.

El monument infantil de la falla de l’Ajuntament de 2017 girarà entorn la literatura fantàstica, i aquest blog pretén animar a la lectura des d’una via diferent, així com obrir una porta de treball per a les persones docents, les biblioteques, i el propi col·lectiu faller, plantejant lectures conjuntes, activitats diverses, etc.

El blog, creat pels artistes Anna Ruiz i Giovanni Nardin sota el títol «Descobrir i Redescobrir», va deixant conéixer progressivament d’ací a març el monument que es plantarà a la plaça de l’Ajuntament de València. Cada mes es va construint el món fantàstic que després podrem veure convertit en ninots.

El públic infantil podrà endinsar-se en eixe món, imaginar, divertir-se, viatjar i conéixer els llibres, personatges i llocs que descriu el blog i que formaran part del monument faller. Els i les xicotetes lectores podran a més trobar els llibres dels quals parla el blog i la falla en les biblioteques de València.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la línia de treball de Las Naves per a impulsar la innovació en el sector de les indústries creatives i culturals, fomentar la lectura i vincular aquestos sectors creatius: la creació digital, les falles i l’edició. Junt amb la publicació d’aquest blog, es posaran en marxa altres mesures de promoció de la lectura a partir de la falla infantil municipal: una campanya en xarxes per visibilitzar els personatges literaris de les falles, premi al millor ninot relacionat amb la literatura i varies campanyes de difusió de la lectura i el llibre valencià en llibreries i biblioteques valencianes.

Pots accedir al blog en la següent adreça:

http://www.descobrirredescobrir.com/

COMPARTEIX:
TW - FB