Trampolín Falla JJ Dómine

Las Naves impulsa el projecte Renàixer pel 50è aniversari de la Falla JJ Dómine-Port

23 de febrer de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

/ La Falla JJ Dómine-Port de València celebra 50 anys amb una proposta innovadora del dissenyador Diego Mir i l’artista faller Ignacio Ferrando.

/ L’efemèride s’acompanya d’un programa de xarrades, taules redones i tallers impulsat per Las Naves amb la plataforma creativa Trampolín, formada per Yvette García i Javier La Casta.

Fa 50 anys la Falla JJ Dómine-Port va ubicar el seu casal en un dels refugis antiaeris de la zona del Grau de València. Per recordar els orígens, Diego Mir presenta “Màtria”, el disseny de la falla que materialitzarà l’artista Ignacio Ferrando i que fa referència al refugi antiaeri original vinculat a la història de la comissió.

En paral·lel, l’estudi Trampolín, fundat per Yvette García i Javier La Casta, ha programat una sèrie de xarrades, taules redones i tallers que proposen redefinir el model de falla tradicional, per connectar-lo amb el seu entorn i el seu barri i fer-lo més plural i inclusiu.

La iniciativa, impulsada per Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, s’ha batejat com a projecte “Renàixer” i s’alinea amb l’esperit de les falles experimentals i innovadores.

De fet, el pròxim dijous 2 de març, a les Drassanes, hi ha prevista la taula redona “Altres falles són possibles” amb la participació del director del Museu Faller de València, Gil-Manuel Hernández; el Mestre Major del Gremi Artesà d’Artistes Fallers, Paco Pellicer; i diferents representants de les falles Arrancapins, Corona i JJ Dómine.

També dins del mes faller per excel·lència, el dissabte 4 de març a les 12h del migdia, s’organitza una xarrada sobre L’Horta i el paper de l’agricultura periurbana. Amb Marc Ferri, de Per L’Horta; l’enginyer agrònom José María G. Álvarez-Coque, i Silvia Sánchez de l’associació veïnal Cabanyal Horta.

“Renàixer” tancarà el seu cicle després de Falles, amb tallers participatius de biomaterial, dirigits per Naif Factory Lab, amb associacions culturals i estudiants de centres de primària i secundària del barri del Grau de València.

 

La Missió Climàtica dins la Capital Verda Europea 2024

El compromís d’impulsar la creativitat i la innovació, i de promoure l’atracció de talent, forma part dels objectius marcats dins de Missions València 2030 per una ciutat creativa i emprenedora.

Actualment València treballa en la Missió Climàtica 2030, la primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, que es proposa convertir València en ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infrastuctura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i la recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB