Las Naves i l’IVAC promouen el Llibre Blanc sobre el Videojoc a la Comunitat Valenciana

11 de desembre de 2017
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El Centre d’Innovació Urbana ha impulsat amb l’Institut Valencià de Cultura (IVAC) l’elaboració d’aquest treball tècnic que està elaborant l’Associació Espanyola d’Empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs (DEV) i que es presentarà oficialment l’any que ve, amb l’objectiu de ser una radiografia completa de la indústria emergent a la nostra ciutat i a la resta de la comunitat.
  • El Llibre Blanc del Videojoc a la Comunitat Valenciana compta amb la col·laboració dels agents del sector, els quals formen part d’un grup de treball sorgit fa més d’un any en el si de Las Naves.

Aquest llibre vol ser un estudi profund de la indústria i el mercat del videojoc a la nostra comunitat i a València ciutat. En ell trobarem dades interessants sobre l’estat del sector -empreses, ocupació, producció, previsions de creixement, facturació, projecció internacional, tendències, etc.-, així com les necessitats, l’oferta i els reptes de formació, els encontres i esdeveniments que s’han celebrat a la nostra ciutat com és el DigitAll o altres que estan en vigor com el Games & Symphonies, l’E-Esport day, el Retropolis, el Congrés de Serious Games (JCSG) i el DreamHack València, entre d’altres.

La publicació pretén també oferir un anàlisi dels reptes i les oportunitats que ofereix el desenvolupament de videojocs a la Comunitat Valenciana, tant estudis independents com de mitjà grandària, així com les polítiques existents de recolzament a la indústria, i les recomanacions sectorials a la Generalitat i a totes les administracions públiques.

Per al treball es realitzarà una enquesta entre empreses del sector de la Comunitat Valenciana, s’analitzarà la situació del mercat i de la indústria a nivell també mundial i les tendències (realitat virtual, serious games, etc.).

En el Llibre Blanc del Videojoc a la Comunitat Valenciana participen junt als promotors -Las Naves i l’IVAC- els centres acadèmics de la ciutat, agents privats com Espacio Arcade i altres empreses i desenvolupadors que formen part d’un grup de treball sorgit fa més d’un any al si de Las Naves.

Foment de la creació digital valenciana

Las Naves està desenvolupant, a través de la xarxa Connecta Cultura, una línia de treball destinada al foment i impuls de la creació digital valenciana, en la què es promouen activitats diverses com la participació en el Barcelona Games World, el recolzament a l’Associació d’Estudiants de Videojocs (AEV), la Trobada de Desenvolupadors de Videojocs (GameDEVS Meetup), el Mapa de les Indústries Creatives i Culturals de València, aplicacions mòbils com Falles Play & Go de NonSpoon Lab o el joc de la fallera de Terreta Games.

La xarxa Connecta Cultura també dedica un espai a l’assessorament i coordinació a empreses i creadors i creadores del sector del videojoc i l’animació. Impulsa el lligam de la música i els videojocs, i la visibilització del treball de les dones en aquest gremi. Ara, la creació del Llibre Blanc del Videojoc serà una activitat més que se sumarà a aquesta línia de treball i que possibilitarà un coneixement més profund del sector a l’hora de establir polítiques de recolzament.

COMPARTEIX:
TW - FB