Las Naves i Lambda omplin València de QR’s amb continguts pedagògics sobre diversitat sexual 

22 de juny de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Qualsevol persona pot descarregar-se el QR amb un telèfon mòbil i accedir a continguts pedagògics sobre diversitat sexual, de gènere o familiar.
  • Eixos codis QR’s estan en llocs emblemàtics de la ciutat molt representantius per al col·lectiu LGTB+ com la plaça de l’Ajuntament, l’antiga presó model, l’Hospital General de València o la plaça del Mercat.

El centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, i el col·lectiu Lambda han posat en marxa als carrers de la ciutat la campanya ‘QR’s contra la LGTBfòbia’ per a sensibilitzar sobre l’aportació i la riquesa que, en la nostra societat, fan les persones i col·lectius amb identitats de génere i orientació sexual diferents a la norma heterosexual.

Eixos codis QR’s estan en llocs emblemàtics de la ciutat molt representantius per al col·lectiu LGTB+ com la plaça de l’Ajuntament, l’antiga presó model, l’Hospital General de València, o la plaça del Mercat, on es va executar Margarida Borràs per ser trans al 1460, entre d’altres.

Aquesta campanya de divulgació, que ja és als carrers de València, coincidirà amb el «Dia de l’Orgull» (28 de juny), aquest año dedicat a la defensa dels drets de les persones trans. Sota el lema “Drets Trans, Drets Humans”, que reclama una llei estatal per a les persones trans, es promouran activitats en defensa de la diversitat basada en la participació, l’ús de la tecnologia i la narrativa transmèdia. A més, es pretén acollir a un sector de la ciutadania valenciana que és víctima del discurs i dels delictes d’odi.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, ha explicat que “aquesta campanya divulgativa de Las Naves s’emmarca en l’estratègia d’innovació de la ciutat Missions València 2030. Especialment amb l’ànim de redundar i construir aqueixa ciutat compartida, que aposta pel benestar col·lectiu i la relació entre les persones”.

La campanya divulgativa consisteix en la disseminació de codis QR, aplicats a les voreres amb pintura efímera en diferents llocs de l’espai público de la ciutat, de manera que qualsevol persona puga descarregar-li-ho amb un telèfon mòbil i accedir a continguts pedagògics sobre diversitat sexual, de gènere o familiar.

La narrativa transmèdia possibilita crear una experiència de sensibilització, incidència i entreteniment. D’aquesta manera s’ajuda a la reducció de les desigualtats de tota índole i en qualsevol col·lectiu, es mesclen accions tradicionals amb eines tecnològiques adaptades a escenaris pandèmics, contribuint a la digitalització plena de tota la societat valenciana, i se sensibilitza sobre la riquesa de la diversitat i el respecte a l’accés a drets de totes les persones.

Las Naves i Lambda, treballant juntes des de 2016

Las Naves ha comptat amb el col·lectiu Lambda com a aliança estratégica per a aquesta campanya de divulgació. Aquesta associació organitzadora de l’orgull lèsbic, gai, trans i bisexual en València compta amb convenis signats amb el consistori i que aquest año commemora el seu 35 aniversari en la defensa de la diversitat sexual, de gènere i familiar. L’aliança entre Lambda i Las Naves es remunta a l’exercici 2016, quan totes dues entitats van començar a col·laborar periòdicament amb el festival “Mostra la Ploma”.

COMPARTEIX:
TW - FB