Las Naves i la Fundació ValenciaPort presenten un vídeo sobre Sumport, que millora el transport sostenible en el Port de València

6 de març de 2018
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El Centre d’Innovació Urbana de València, Las Naves, i la Fundació ValenciaPort han llançat hui un vídeo explicatiu amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania el projecte Sumport que compta amb un pressupost global de 2’3 milions d’euros, i que millora el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Port de València.
  • El projecte, inclòs dins del programa europeu Interreg Med, està desenvolupant dos iniciatives pilots al Port de la nostra ciutat: una flota de bicicletes elèctriques compartides per a passatgers i una aplicació adreçada als treballadors i treballadores portuàries per a que compartisquen el seus vehicles.

Junt amb València, en Sumport participen altres ciutats amb port de l’arc mediterrani d’Itàlia, Grècia, Eslovènia, Montenegro, Xipre i Albània (Koper, Kotor, Durres, Igoumenitsa i Limasso). L’Ajuntament de València i l’Autoritat Portuària de la nostra ciutat, a través de Las Naves i la Fundació ValenciaPort, són les entitats encarregades de desenvolupar el projecte Sumport, amb l’objecte de millorar la sostenibilitat, mobilitat, el medi ambient ifomentar la innovació en l’àmbit portuari, així com reduir la contaminació, fomentant un transport baix d’emissions de carboni.

Aquesta iniciativa europea, que compta amb un pressupost global de 2,3 milions d’euros i que es desenvolupant-se des de fa ja més d’un any -amb una duració total de 2 anys i mig-, actua i millora el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Port de València. En aquestos moments està en fase d’elaboració dos actuacions pilots: d’una banda s’instal·larà una flota de bicicletes elèctriques compartides per a passatgers, i d’altra banda es posarà en marxa una aplicació que permetrà a tots el treballadors i treballadores del Port compartir el seus vehicles. El vídeo que hui ha llançat Las Naves amb la col·laboració de la Fundació ValenciaPort explica, precisament, aquestes actuacions i el projecte en si. A més, el Centre d’Innovació Urbana serà l’encarregat de transferir els resultats de València a les ciutats participants en el projecte així com a altres de l’arc mediterrani.

El Port de València té un importantíssim trànsit de passatgers i turistes. «En eixe context, SUMPORT treballa per la integració del Port i la ciutat, i per la posada en marxa, com dèiem, d’estratègies de transport més respectuoses amb el medi ambient dins de la zona portuària», explica el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo, qui a més, subratlla que «és una actuació més en la nostra aposta per un canvi de model pel qual es pretén una mobilitat més sostenible».

COMPARTEIX:
TW - FB