Las Naves i la Fundació Observatori del Canvi Climàtic inauguren la impactant exposició de denúncia “Fotos pel Canvi”

10 de juliol de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • 13 fotògrafs i fotògrafes de prestigi internacional plasmen la seua visió del desafiament que suposa la lluita contra el canvi climàtic. L’exposició estarà penjada fins el dia 8 de setembre en Las Naves.
  • Les impactants imatges retraten l’acumulació de plàstics en la mar i la responsabilitat de la mà humana en el desastre ambiental. Una mostra de fotografies que no deixen a cap públic indiferent.

Las Naves, a través de la seua xarxa Connecta Cultura, i la Fundació Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, inauguren el pròxim dijous 12 de juliol a les 20h al Centre d’Innovació de València, aquesta exposició de fotografies, en la qual 13 artistes d’àmbit internacional denuncien el terrible panorama al què l’acció humana ha sotmès al medi ambient.

Noms com els de Gregg Segal, Caroline Power, Kerstin Langenberger, Georgina Goodwin, Patricia de Melo, Mark Gamba, Xaume Olleros, Olmo Calvo, Eloy Alonso, Miguel Lorenzo, Marc C.Olsen, Paulo Oliveira i la pròpia comissària de l’exposició, Tania Castro, són els autors i autores d’aquesta exposició que romandrà penjada a Las Naves fins el pròxim 8 de setembre.

Problemàtiques diverses

Per primera vegada a Espanya es presenta el treball del fotògraf nord-americà Gregg Segal, Seven days of garbage (7 dies de brossa) en el qual l’autor ha convidat a diverses persones a no tirar els residus que produïen durant una setmana per a retratar-los amb ells després de set dies. Les imatges ens mostren el gran nombre de residus que produïm cadascun de nosaltres.

S’estima que cada persona genera 478 quilograms de residus a l’any i el seu tractament emmalalteix de greus manques. Aquesta situació, entre d’altres qüestions, origina importants emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Caroline Power posa l’ull sobre el greu problema del plàstic i en les fotos i vídeos, que es difondran a través de les xarxes socials de Las Naves, ens mostra l’illa de plàstic que s’ha creat en les costes de Roatan, oceà Pacífic. Una illa de plàstics que supera ja la grandària d’Espanya, França i Alemanya.

El desglaç i les seues conseqüències els veurem reflectits en les imatges de Kerstin Langenberger, Eloy Alonso i Marc C. Olsen.

Els incendis forestals són cada vegada més grans i més devastadors, sent un dels impactes més clars del canvi climàtic advertits per l’ONU. A Espanya, només l’any passat, es van cremar un total de 174.788 hectàrees, aproximadament un 0,63% del total del territori. Sobre aquest tema observarem amb dolor les imatges de Patricia de Melo, Tania Castro i Miguel Lorenzo.

En l’exposició també es podran veure imatges de l’internacionalment guardonat Olmo Calvo, de Mark Gamba, Paulo Oliveira, Georgina Goodwin i el fotògraf valencià autor de la reconeguda portada del Times durant la Umbrella Revolution a Hong Kong, Xaume Olleros.

Per la lluita contra el canvi climàtic

Castro explica que la lluita contra el Canvi Climàtic «ha d’estar també reflectida en l’art. La denúncia i la reivindicació perquè cuidem el planeta és fonamental per a conscienciar a la població, i en el nostre cas, al públic. És una tasca de responsabilitat».

Andreu Escrivà, tècnic de Projectes Ambientals de la Fundació Observatori del Canvi Climàtic, declara que des d’aquesta entitat “estem plenament convençuts de la necessitat de trobar noves vies de conscienciació ciutadana i difusió del coneixement climàtic. És per açò que entenem que l’art és un canal privilegiat per a comunicar la realitat ambiental i ecosocial que ens envolta, i per a generar una reflexió col·lectiva que ens faça avançar en la lluita enfront del canvi climàtic i per un món més humà i habitable”.

El canvi climàtic és real i les activitats humanes són els seus principals causants. Així ho va concloure l’Organització Meteorològica Mundial (OMM) i el Programa de les Nacions Unides per al Medi ambient (PNUMA) en 2013.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo, qui assistirà a la inauguració de la mostra, per la seua banda assenyala: «el que veurem en l’exposició és una visió apocalíptica del planeta tremendament real i que té un únic culpable: el canvi climàtic provocat per la mà humana».

Aquesta exposició forma part de la línia oberta recentment a Las Naves, en la qual s’ha posat en marxa un grup de treball amb el sector fotogràfic de la ciutat de València, recolzant així a les indústries creatives culturals des de l’àrea de la innovació.

ALS MITJANS…

Trece fotógrafos plasman en Las Naves el cambio climático (LEVANTE-EMV)

Exposició Fotos pel Canvi (À Punt) – VIDEO

El “terrible panorama” del cambio climático protagoniza una exposición en Las Naves (VALENCIA PLAZA)

‘Fotos por el cambio’, una exposición en Valencia que denuncia las terribles consecuencias del … (XATAKA FOTO)

Fotos Pel Canvi – Le Cool Valencia (VALENCIA LE COOL)

‘Fotos pel canvi’ en Las Naves | Love Valencia (LOVE VALENCIA)

Las Naves y la Fundació Observatori del Canvi Climàtic inauguran la … (PÚBLICO.ES)

Las Naves recull en una mostra fotogràfica la visió sobre el canvi climàtic de 13 artistes internacionals (DIARI LA VEU)

TRECE FOTÓGRAFOS MUESTRAN LOS EFECTOS DEL CAMBIO CLIMÁTICO EN LAS NAVES (CLAVO ARDIENDO)

Las Naves y la Fundación observatorio del Cambio Climático inauguran la exposición de denuncia “Fotos por el Cambio” (LOS OJOS DE HIPATIA)

Exposición fotográfica sobre el cambio climático en Las Naves (VALENCIA EXTRA)

Las Naves inaugura la impactante exposición de denuncia “Fotos pel Canvi” (EL PERIODIC)

Las Naves acoge una exposición fotográfica sobre el cambio climático con la obra de 13 artistas … (EL PERIODICO DE AQUI)

LAS NAVES ACOGE UNA EXPOSICIÓN FOTOGRÁFICA SOBRE EL CAMBIO CLIMÁTICO CON LA … (NOTICIASDE.ES)

Fotos pel Canvi (LA VENTANA DEL ARTE)

13 artistas de prestigio internacional nos plasman su visión del desafío que supone el Cambio Climático (AU AGENDA)

Fotos pel Canvi: exposición sobre fotografía y cambio climático (COBCV)

 

 

 

COMPARTEIX:
TW - FB