Las Naves i ÍTACA-Sabien exposen en un webinar com ha afectat el confinament a les persones majors en soledat de València

9 de juliol de 2020
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

El webinar “Soledat i persones majors durant el confinament: Anàlisi, reptes i propostes des de les ciutats” tindrà lloc el dimarts 14 de juliol, a les 16.00 hores, a través del canal Youtube de Las Naves i la inscripció a l’esdeveniment és gratuïta. L’objectiu principal és presentar els resultats d’una anàlisi sobre com ha afectat les persones majors en soledat la situació durant aquesta crisi sanitària, que ens ha obligat a estar a les nostres cases.

És una iniciativa del centre d’innovació Las Naves i l’institut ÍTACA-Sabien de la Universitat Politècnica de València, responsables a la nostra ciutat del projecte europeu Healthy Loneliness (finançat per EIT Health) per a combatre la soledat no desitjada de les persones majors.

El regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha explicat que “arran de la crisi provocada pel COVID-19, i el consegüent confinament, ens preocupava com l’estarien vivint els nostres majors, especialment aquells que estan solos. Així que durant dos mesos totes les ciutats pilot que participem en el projecte hem analitzat la situació i hem detectat determinades necessitats sobre les quals treballar fins i tot amb més ganes”.

Els resultats d’aquesta anàlisi conjunta de l’estat de les persones majors en soledat a les ciutats participants en Healthy Loneliness protagonitzaran el webinar. També s’exposaran les diferents mesures que cadascuna d’elles ha posat en marxa per a pal·liar les situacions de soledat, que s’ha fet encara més evident durant el confinament.

Finalment, a partir d’aquests resultats i amb la participació en el webinar de professionals de l’àrea, també es reflexionarà sobre les mesures i intervencions que haurien de posar-se en marxa davant un eventual rebrot de la pandèmia. I, fins i tot, que podrien ajudar davant la possibilitat d’altres futures crisis.

Per a inscriure’s de manera gratuïta al webinar, accedir a l’enllaç: https://www.eventbrite.es/e/entradas-webinar-soledat-i-persones-majors-durant-el-confinament-111960266170

COMPARTEIX:
TW - FB