Las Naves i i la Fundació Canvi Climàtic signen un conveni contra l’escalfament global

10 de octubre de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Els patronats d’ambdues entitats aproven compartir recursos humans i materials en diversos projectes mediambientals per a València
  • Ambdues fundacions treballaran conjuntament diversos projectes, entre ells MatchUp, PlasticCircle i Grow Green

Les fundacions treballaran conjuntament diversos projectes, entre ells alguns amb finançament de la Unió Europea: MatchUp (desplegament de tecnologies innovadores en els sectors de l’energia, la mobilitat i les TIC, bàsicament en els Poblats Marítims); PlasticCircle (la reintroducció dels envasos de plàstic dins de la cadena de valor mitjançant contenidors intel·ligents) o Grow Green (la creació al barri de Benicalap de jardins verticals o espais verds que connectin horta i ciutat).

Els tres projectes requeriran d’una inversió de 10 milions d’euros. Aquests, i la resta dels desenvolupats i executats de manera conjunta per ambdues fundacions, seran coordinats per la nova gerent de Las Naves, Sonia Gadea, el nomenament de la qual ha estat aprovat aquest dimecres en el patronat de l’entitat.

En la reunió, s’han contestat totes les preguntes dels patrons sobre la política laboral de Las Naves, la seua organització interna i els plans de futur de Las Naves. “Hem facilitat i facilitarem, en patronats ordinaris, en el ple de l’ajuntament o on se’ns sol·liciti, per exemple, un patronat extraordinari, qualsevol informació sobre el funcionament de l’entitat. L’opacitat existent fins a 2015 deixa pas a una política de parets de cristall”, ha declarat el vicepresident de la Fundació Las Naves, Roberto Jaramillo.

El regidor de València en Comú, pel que fa al conveni, assegura que “respon a la necessitat de gestionar i aplacar els efectes del canvi climàtic amb polítiques transversals. València vol estar a l’avantguarda, amb l’ajuda dels ciutadans, en la lluita contra l’escalfament global. La col·laboració de dues fundacions amb experiència i recursos especialitzats persegueix aquest objectiu, i així ho han entès els seus patronats”.

Segons Jaramillo, edil d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, el conveni de col·laboració respon a una de les polítiques centrals de l’Ajuntament de València. Reduir la contribució de la ciutat a l’escalfament global i adaptar-se al nou escenari mitjançant la mobilitat sostenible, la millora de l’eficiència energètica i lluita contra la contaminació lumínica, la preservació de paratges naturals, la millora i modernització del tractament de residus urbans, parcs i jardins, i la inversió en innovació i coneixement en el camp mediambiental.

Las Naves és un centre d’innovació social amb projectes, varis amb finançament de la Unió Europea, en camps com la mobilitat, energia, agroalimentació, salut, indústries culturals i creatives, economia social, igualtat o ocupació. La Fundació Observatori Canvio Climàtic, entre altres projectes, gestiona un centre didàctic sobre els efectes i la prevenció del canvi climàtic.

COMPARTEIX:
TW - FB