Las Naves i FISABIO, unides per a visibilitzar el treball de la dona en la ciència

19 de setembre de 2019
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’acord contempla la celebració d’un concurs de vídeos perquè l’alumnat visibilitze el treball de la dona en ciència.

  • També se celebrarà un esdeveniment per a divulgar investigació biomèdica a través de l’art.

El gerent del centre d’innovació Las Naves, Francisco Potenciano, i el director gerent de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), José Antonio Manrique, han signat a València el conveni de col·laboració entre les dues institucions per a desenvolupar activitats que visibilitzen el treball de les dones en ciència, tecnologia i innovació i, al mateix temps, fomenten les vocacions científiques entre les xiquetes i adolescents.
Aquest acord es concreta en la tercera edició del concurs de vídeos ‘De major vull ser com…’, que busca indagar en l’impacte del patriarcat en la carrera professional de les dones que treballen en ciència i tecnologia, fer-les més visibles en aquests camps i despertar vocacions. Està orientat a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i FP de tota la Comunitat Valenciana.
El concurs es divideix en quatre categories, dotada cadascuna de les quals amb dos premis de 2.000 euros: millor guió, millor producció audiovisual, premi al vídeo més innovador en la selecció del personatge i, com a novetat d’enguany, premi del públic. En total, la dotació econòmica del certamen ascendeix a 16.000 euros, que han de destinar-se íntegrament a l’adquisició de material tecnològic i/o científic per als guardonats i els seus centres docents.
En el marc del conveni, es contempla a més la celebració de la tercera edició de ‘Científiques i artistes’, un esdeveniment de divulgació científica protagonitzat per dones investigadores i obert a tota la societat.
L’objectiu de l’esdeveniment és acostar a la gent interessada el treball que realitzen investigadores de diferents àmbits mitjançant disciplines artístiques. D’aquesta manera, es pretén transmetre el coneixement científic que es desenvolupa en FISABIO d’una manera amena i divertida.
COMPARTEIX:
TW - FB