Las Naves i Fisabio obrin un cicle de webinars per a escolars dins del concurs “De major vull ser com…”

10 de novembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’alumnat d’ESO, Batxillerat i FP podrà veure als canals de Youtube de les dues entitats tres xerrades online sobre la temàtica del concurs.
  • Les xerrades tractaran sobre igualtat i la lluita contra el masclisme en el món de la ciència i sobre la realització audiovisual de curtmetratges.

Enguany amb la celebració de la IV edició del Concurs de Vídeos “De major vull ser com…”, Las Naves i Fisabio ofereixen com a novetat, un cicle de webinars adreçat a l’alumnat interessat en participar al concurs.

Des de hui mateix, i durant tres setmanes del mes de novembre, els i les alumnes d‘ESO, Batxillerat i Cicles Formatius tindran accés cada setmana -als canals de Youtube de Las Naves i Fisabio– a tres classes online sobre igualtat, sobre la lluita contra el masclisme en el món de la ciència i sobre la producció audiovisual de curtmetratges.

La primera xerrada, publicada hui mateix, s’ocupa de la part tècnica del concurs. “Realització audiovisual: com fer un bon curtmetratge/micro-documental”, és una webinar impartida per les directores de documentals Alba Pascual, de La Cosecha producció audiovisual; i Claudia Reig, de Barret cooperativa valenciana, que ajuda a l’alumnat a preparar-se per a participar en el concurs, donant-los tots els coneixements i ajudes necessàries per a fer un bon treball (enllaç ací).

La segona de les sessions es publicarà el pròxim 17 de novembre. Sota el títol “Inventores i científiques. Botant barreres”. Les encarregades de donar-la seran Gabriela Moriana, professora, investigadora feminista i directora de l’Institut d’Estudis de les dones de la Universitat de València, i Llúcia Martínez Priego, biòloga, investigadora i divulgadora feminista. Ambdues faran un recorregut reivindicatiu pel treball de les dones en la ciència i la tecnologia que obrirà els ulls i despertarà consciència entre l’alumnat.

I per últim, el 24 de novembre es publicarà la webinar “Fugint del masclisme en la ciència quotidiana” amb Marcela Jabbaz, co-presidenta de l’Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas (AMIT) nodo Murcia-Comunitat Valenciana, i amb Vane Calero, coordinadora de Sorkin – Alboratorio de Saberes. En aquesta ocasió les ponents descobriran a l’alumnat com el masclisme impregna el nostre dia a dia i la ciència més a l’abast de tothom.

Concurs de Vídeos

El Concurs de Vídeos “De major vull ser com…” continua endavant amb un termini de presentació de propostes que finalitza el dia 15 de desembre de 2020. L’alumnat haurà de presentar treballs que investiguen i identifiquen referents de dones en la ciència i la tecnologia, mostrant la seua rellevància o aportació, així com denunciant el masclisme i la influència del patriarcat en la societat.

El concurs repartirà 16.000 euros en premis per a l’adquisició de material tecnològic i/o científic tant per al centre educatiu com per a les persones o equips autors del vídeo premiat.

Més info del concurs: https://www.lasnaves.com/estrategias-ciudad/iv-edicio-del-concurs-de-videos-de-major-vull-ser-com/

COMPARTEIX:
TW - FB