Las Naves i Climate-Kic fan una crida per lluitar contra el mosquit tigre

5 de octubre de 2018
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El Climathon 2018 s’enfronta enguany en València a un repte tan necessari com actual: la lluita contra aquesta espècie invasora present a la nostra ciutat. Aquest concurs d’idees, que se celebrarà el 26 i 27 d’octubre a Las Naves, està organitzat per la plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic, Climate-Kic Spain.
  • Les persones participants en el certamen desenvoluparan idees innovadores durant una marató de 24h que, des d’una perspectiva transversal i multidisciplinària, faran front a aquesta amenaça emergent.

Climathon és una iniciativa a nivell mundial que se celebra simultàniament per tot el planeta amb l’objectiu de fer front a reptes del canvi climàtic entre ciutats. En l’edició passada participaren 106 ciutats arreu de tot el món i 4.500 persones.

Enguany, en la seua edició a València, s’ha escollit com a repte –llançat per l’Ajuntament de València i el servei de Canvi Climàtic- la lluita contra l’expansió del mosquit tigre, una vertadera problemàtica a la nostra ciutat a l’igual que en moltes de la conca mediterrània. Durant una marató de 24h es desenvoluparan idees innovadores destinades a combatre la presència d’aquesta espècie, conseqüència directa del canvi climàtic, des de diferents perspectives de treball.

Els i les participants en aquest Climathon comptaran amb ajuda per a pensar i crear. Mentors i mentores procedents de la investigació aplicada i acadèmica, de l’administració pública i de perfils distints que van des de la biologia o la salut fins la innovació estratègica, estaran al costat de les persones participants assessorant-los i acompanyant-los en aquest procés.

El regidor d’Innovació i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo, ha posat de manifest «la idoneïtat en l’elecció d’aquest repte. El canvi climàtic ens ha portat una llarguíssima llista de problemes i la presència d’espècies invasores perilloses, com és el cas del mosquit tigre -possible transmissor de malalties atípiques del nostre territori- és un d’ells. Es fa necessari avançar en el seu estudi i en idees per combatre la seua presència. El Climathon es troba entre una d’eixes iniciatives, la qual tenim la convicció que atraurà a molta gent talentosa».

L’esdeveniment està també co-organitzat amb la Fundació Observatori del Canvi Cimàtic i el servei d’Energia Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València.

Totes aquelles persones que desitgen participar en el #Climathon 2018 de València poden inscriure’s a la web ací on trobaran també tota la informació de l’esdeveniment.

València Canvia Pel Clima!

Aquesta activitat s’emmarca dins de València canvia pel clima!, una iniciativa que té com a objectiu difondre les diferents iniciatives que s’estan duent a terme a la ciutat de València amb la finalitat de fer front al canvi climàtic i les eines disponibles per a adaptar-nos a ell. Entre el 15 d’octubre i l’11 de novembre es van a produir diverses activitats, conferències i tallers en diferents punts de la ciutat, que culminaran amb un esdeveniment final en la Plaça de l’Ajuntament el dia 11 de novembre. Les entitats organitzadores i coordinadores d’aquests esdeveniments són el Servei d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, les Fundacions Municipals València Clima i Energia i Las Naves.

 

COMPARTEIX:
TW - FB