Las Naves i altres centres d’innovació d’Espanya creen un grup de treball en el marc de la Red Innpulso

19 de octubre de 2021
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Una dotzena de municipis de tot l’Estat formen part del grup que s’ha constituït formalment en una jornada celebrada en Ca l’Alier, en el districte 22 de Barcelona

Barcelona ha acollit hui la constitució del Grup de Treball de Centres d’Innovació Urbana sota el paraigua de la Red Innpulso. Les ciutats que formen part del grup són Avilés (Espai Maqua), Barcelona (BIT Hàbitat), Càceres (AldeaLab), Ermua (Izarra Centre), Esplugues de Llobregat (EspluLAB), Etxebarri (CIME), Gijón (GijónIN), Madrid (La Nave), Mataró (Laboratori d’Innovació Social), Sant Boi de Llobregat (Coboi Lab), Santander (Oficina d’Innovació), València (Las Naves), Viladecans (Viladecans Innovació Empresarial) i Villena (La Piràmide).

La Tercera Tinenta d’Alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Laia Bonet, i els copresidents de la Red Innpulso, Juan Carlos Abascal (Alcalde d’Ermua) i Carles Ruiz (Alcalde de Viladecans), han presidit la trobada que ha tingut lloc en Ca l’Alier, seu de la fundació municipal BIT Hàbitat i Centre d’Innovació Urbana de Barcelona.

El Comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, Michael Donaldson, ha sigut l’encarregat de presidir les sessions de treball on s’ha compartit una radiografia dels Centres d’Innovació Urbana a Espanya. El mapa mostra que la majoria de centres s’han creat els últims sis anys, que més del 70% estan integrats en l’estructura dels ajuntaments i els tipus d’innovació que més aborden són la digital, social, pública empresarial i socioeconòmica. Quasi el 80% dels Centres d’Innovació Urbana realitzen esdeveniments divulgatius per a connectar la ciutadania amb la comunitat innovadora.

La radiografia dels Centres d’Innovació Urbana que ha realitzat BIT Hàbitat mostra que els objectius principals dels seus projectes són millorar la qualitat de vida de les persones i l’ocupabilitat, enfortir l’ecosistema productiu i promoure la sostenibilitat urbana per a fer front a l’emergència climàtica. Les principals accions que duen a terme per a aconseguir aquests objectius són el llançament de proves pilots, els programes educatius, les incubadores i acceleradores de projectes i els esdeveniments divulgatius. La trobada ha finalitzat amb una visita d’alcaldes i regidors participants en la trobada al districte de la innovació, i a l’Ateneu de Fabricació Digital de Gràcia.

 

COMPARTEIX:
TW - FB