Las Naves homenatja els 20 anys de l’editorial Media Vaca amb un documental en el Dia del Llibre

22 de abril de 2020
CATEGORIA:
Sense categoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El documental “Brindis al Sol. 20 anys de Media Vaca” dóna cabuda a reconegudes veus de la il·lustració internacional com la il·lustradora taiwanesa Chu-Li Chen, els brasilers Fabio Zimbres i Eloar Guazzelli, la editora mexicana Peggy Espinosa, la polonesa Grazka Lange o el japonés Taro Miura.
  • L’editorial Media Vaca va rebre el Premi Nacional a la Millor Labor Editorial Cultural en 2018.

És possible sobreviure en el món editorial publicant només 3 llibres a l’any? Hi ha llibres per a xiquets i uns altres diferents per a adults? Com és el procés creatiu per a editar un llibre? Aquestes i més preguntes es van responent en el documental sobre l’editorial valenciana Media Vaca que Las Naves presenta online de manera gratuïta en el seu canal Youtube a les 19.00 hores del 23 d’abril.

El centre d’innovació Las Naves estrenarà el curtmetratge documental “Brindis al Sol. 20 anys de Media Vaca” el pròxim 23 d’abril, Dia Internacional del Llibre. Està produït per l’equip de comunicació de Las Naves, i la col·laboració de Media Vaca, EASD (Escola d’Art i Superior de Disseny de València), ESAT (Escola Superior d’Art i Tecnologia) i els il·lustradors i professionals del món edtorial com Chu-Li Chen, Fabio Zimbres, Eloar Guazzelli, Peggy Espinosa, Grazka Lange i Taro Miura. Aquest documental forma part del treball d’impuls al sector editorial i promoció de la lectura en l’àrea de cultura de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València.

El curt documental ‘Brindis al Sol. 20 anys de Media Vaca’ és una radiografia del treball d’excel·lència d’aquesta editorial reconeguda internacionalment a través dels testimonis d’aquests artistes i dels propis editors de Media Vaca, Vicente Ferrer i Begoña Lobo. La inspiració, els processos creatius dels editors així com d’algunes de les seues obres o el descobriment d’autors internacionals són alguns dels temes en els quals s’endinsa aquest curt documental.

L’editorial valenciana Media Vaca va complir 20 anys el passat 18 de desembre de 2018 i ho va celebrar amb el premi Nacional a la Millor Labor Editorial Cultural i amb el muntatge d’una exposició sobre aqueixes dues dècades de llibres i premis en el centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València. Era el colofó en tot un any d’activitats de suport al sector editorial i de la il·lustració que va portar fins a la ciutat de València a nombrosos il·lustradors i editors internacionals que han treballat amb Media Vaca, com la il·lustradora taiwanesa Chu-Li Chen, els brasilers Fabio Zimbres i Eloar Guazzelli, la editora mexicana Peggy Espinosa, la polonesa Grazka Lange o el japonés Taro Miura. Entre tots dibuixen l’essència d’una de les editorials valencianes més reconegudes i guardonades amb premis nacionals i internacionals.

PREMIS DE L’EDITORIAL MEDIA VACA DURANT ELS SEUS 20 ANYS D’HISTÒRIA

2001

Lliurament del Premio 1999 al Libro Mejor Editado del Ministerio de Cultura a Pelo de Zanahoria, y de los Premios 1999 y 2000 a las Mejores Ilustraciones als llibres Narices, buhitos, volcanes y 100 greguerías ilustradas, en la Biblioteca Nacional de Madrid.

Lliuramet del premi al Mejor Libro Valenciano 2000 al libro Los niños tontos en el Centro Cultural de la Beneficencia.

IV Premios de La Cartelera. Lliurament del Premio Cultura a Media Vaca. Club Diario Levante, Valencia.

2002

Lliurament dels Bologna Ragazzi Award en les categories «Fiction» i «Non Fiction» als llibres El señor Korbes y otros cuentos de Grimm y Una temporada en Calcuta en la jornada inaugural de la Fira de Bolonia.

Lliurament del premi al Mejor Libro Valenciano 2001 al libro El señor Korbes y otros cuentos de Grimm en el Centro Cultural de la Beneficencia, dins del 2o Saló Valencià del Llibre.

Mejor Libro Valenciano: Mis primeras 80.000 palabras.

2003

Premio al Libro Mejor Editado del Ministerio de Cultura Garra de la guerra.

2005

Premio al Libro Mejor Editado del Ministerio de Cultura: Libro de nanas.

Lliurament del Premio Cálamo extraordinario al llibre No hay tiempo para jugar, de Sandra Arenal y Mariana Chiesa.

2007

Lliurament del Premio Cálamo al Mejor Libro de 2006 al Libro de las preguntas d’Isidro Ferrer i Pablo Neruda.

Lliurament d’una medalla FAD a l’editorial Media Vaca i a altres «pequeñas editoriales».

Entrega del Premi al Millor Llibre Valencià de 2006, concedido por la Generalitat Valenciana a la obra Libro de las preguntas.

2º Premio al Libro Mejor Editado del Ministerio de Cultura Érase 21 veces Caperucita Roja.

2008

Lliurament del Premi al Llibre en Castellá Millor Il.lustrat de 2007-2008, concedit per la Generalitat Valenciana al llibre sense paraules Robinson Crusoe.

2009

Lliurament del Premio Bologna Ragazzi Award 2009 en la categoría «Fiction» al llibre Robinson Crusoe.

2010

Lliurament del Premio Visual de Diseño de Libros a la Trayectoria editorial a Media Vaca.

2011

Lliurament a Media Vaca del Premio a la Labor Editorial 2011 atorgat per la FLLIC, Feria del Libro, la Lectura y las Industrias Culturales de Castilla-La Mancha.

2012

3º Premio Libro de Arte del Ministerio de Cultura: Benvinguts al Cabanyal.

2014

Lliurament dels Premios a los Libros Mejor Editados y Librerías de la Comunidad Valenciana. A Media Vaca li toca el Premi al Llibre de Bibliofília i d’Artista Millor Editat, concedit al llibre El Persa: Sólo para amigos.

2015

Lliurament dels Premios a los Mejores Libros de 2014, convocados per la Generalitat Valenciana. El libro ¡Fuego!, de Jan Brzechwa y Agnieszka Borucka-Foks, rep el premi al Mejor Libro Editado de 2014.

2016

Lliurament Bologna Ragazzi Award «Non Fiction» Libros para mañana (col·lecció).

Lliurament dels Premios Gràffica 2016 en el TEA Tenerife Espacio de las Artes.

2018

Premio Nacional a la Mejor Labor Editorial Cultural correspondiente al año 2018 per «la cura exquisida del catàleg, la qualitat dels seus llibres, el respecte als lectors i a la resta d’agents de la cadena del llibre». El guardó, que concedeix el Ministeri de Cultura i Esport, té per objecte distingir el conjunt de la labor editorial d’una persona física o jurídica que haja destacat per la seua aportació excel·lent i innovadora a la vida cultural espanyola.

Libro Juvenil Valenciano Mejor Editado: Pelo de Zanahoria.

2019

Bologna Ragazzi Award mention «New Horizons» Museo Media Vaca.

COMPARTEIX:
TW - FB