Celerbació d'un taller de nutrició y envelliment actiu a Las Naves

Las Naves formarà a les persones majors per a fomentar una dieta saludable i el envelliment actiu

14 de novembre de 2022
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves organitza 4 sessions formatives en les quals participaran al voltant de 50 persones majors durant dues setmanes.
  • Les jornades formatives estan emmarcades dins del projecte europeu Healthy Loneliness que té com a objectiu lluitar contra la soledat no desitjada de les persones majors.
  • Hui arranca aquesta activitat que està alineada dins de l’estratègia Missions València en fomentar una ciutat més saludable i compartida.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) “una dieta saludable ajuda a protegir contra la malnutrició en totes les seues formes i és la base per a la salut i el desenvolupament”.

Las Naves en el seu afany per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, especialment de les persones majors, recolza aquesta programació formativa que té com a finalitat compartir coneixement amb aquest col·lectiu especialment vulnerable a la malnutrició.

En concret, les quatre sessions tindran una duració d’hora i mitja i s’impartiran en el Centre de Salut de Serreria I per professionals de Las Naves.

Durant les sessions les persones participants podran aprendre bones pràctiques alimentàries, conéixer millor les seues necessitats nutricionals, identificar què poden millorar, com millorar la seua salut a través dels aliments, així com aprendre a dissenyar un menú diari, entre altres.

Tal com ha recordat la tècnica en salut de Las Naves, Elena Rocher, aquesta formació és l’evolución d’una activitat similar que van desenvolupar al costat de la Universitat Politècnica de València (UPV) en el marc del projecte Healthy Loneliness en el 2019.

En aquesta activitat passada es va poder detectar durant la fase d’anàlisi que el risc de malnutrició era una de les necessitats identificades com a clau per a millorar la qualitat de vida de les persones majors, especialment la d’aquelles que experimenten soledat no desitjada.

Així mateix, es va detectar la necessitat d’abordar la malnutrició tenint en compte altres factors molt influents com el context familiar, econòmic, cultural o de salut que té cada persona major.

Las Naves participa en el projecte europeu Healthy Loneliness finançat per el programa Erasmus +.

Missions València 2030

Aquesta activitat formativa té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones majors per a fomentar una ciutat més saludable i compartida, dins de l’estratègia Missions València.

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, un país o tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat en la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

 

COMPARTEIX:
TW - FB