Las Naves forma a pares i mares per a lluitar contra l’addicció a internet en els menors d’edat

8 de maig de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La sessió té com a finalitat donar eines als pares i mares perquè siguen capaces de prevenir i detectar situacions d’addicció a internet en els seus fills i filles menors d’edat, així com saber on acudir si es necessita ajuda. Inscripció ací
  • Per a facilitar l’assistència del públic interessat, Las Naves organitza paral·lelament un taller infantil de temàtica medieval, gratuït i dirigit a xiquetes i xiquets de 6 a 12 anys. Inscripció ací

Avui dia la població més jove conviu amb un món digital que planteja un desafiament doble a la societat, conjugar la necessitat de protecció dels menors davant els perills de la xarxa amb l’oportunitat de coneixement i desenvolupament que suposa una font il·limitada com és internet.

Sota aquest enfocament, Las Naves organitza el dissabte que ve 12 de maig a les 17:30 de la vesprada una jornada amb l’objectiu d’informar als pares i mares sobre com poden minimitzar els riscos i detectar una possible addicció, així com on poden acudir per a demanar assessorament especialitzat.

Aquesta sessió posa especial èmfasi en la protecció de la població jove a causa del freqüent ús que fan de les Noves Tecnologies. De fet, segons les dades obtingudes de el “Estat Mundial de la Infància 2017: Xiquets en un món digital” d’Unicef, un 71% de la població jove mundial està connectada a la xarxa, la qual cosa els situa en el grup d’edat més connectat i més vulnerable al mateix temps.

Una pista per a detectar una possible addicció és l’ús abusiu d’internet, sobre aquest tema a Espanya el 18% de la població d’adolescents i joves de 14 a 18 anys usa de manera abusiva les tecnologies de la informació i comunicació, la qual cosa sol anar unida també a un increment del fracàs escolar i consum de drogues, segons una Enquesta sobre l’ús de drogues en Ensenyaments Secundaris a Espanya encarregada pel Ministeri de Sanitat (2014-2015).

Les persones assistents a la jornada podran aprofundir en aquest tema de la mà del cap de secció del Servei de Drogodependències i altres transtorns adictius de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Francisco Verdú, i del psicòleg Juan Vicente Blázquez Garcés, professional amb àmplia experiència en menors d’edat.

COMPARTEIX:
TW - FB