Las Naves fomentarà el consum sostenible amb il Market, el fleamarket de València 

25 de octubre de 2018
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El protagonista d’il Market serà la moda, el producte més venut i comprat en els fleamarkets de tot el món.
  • Concerts, tallers, foodtrucks amb menjar ecològic i de Km 0, i sobretot, moltes xarrades per a debatre i conéixer de primera mà el fenónemo de la fast fashion
  • il Market estarà obert de d’11 a 20 hores del dissabte 27 d’octubre en Las Naves de Joan Verdeguer, 16 de València.

El centre d’innovació Las Naves celebrarà el proper dissabte 27 d’octubreil Market, una jornada organitzada per l’associació il Quartiere en la que es fomentarà el consum responsable. ilMarket és un mercat de segona mà entre particulars en què qualsevol persona pot vendre tot allò que no usa apostant així per la sostenibilitat i la revaloració de les coses.

El fleamarket, a més, ve acompanyat d’activitats gratuïtes per a tots els públics. Esta edició, que se celebra per primera vegada en Las Naves, s’ha plantejat com una jornada especial per a apostar pel consum responsable sobretot en la moda, el producte més venut i comprat en els fleamarkets.

il Market en Las Naves, un #FashionRevolutionDay

La indústria tèxtil és la segona indústria més contaminant del món després de la del petroli. I açò és degut sobretot al fenomen de l’anomenada “fast fashion” roba de producció ràpida, baix cost i curta vida. En l’última dècada l’accés a la moda no sols ha passat a ser més democràtic sinò també pràcticament d’usar i tirar, amb la compra de roba que duren a penes una temporada en els armaris.

En esta edició, des d’il Quartiere volen presentar no sols les conseqüències mediambientals de la fast fashion, sinó també les condicions laborals moltes vegades infrahumanes que fan possible que la roba que es consumix a Europa tinga un preu tan barat.

Programació d’il Market, especial Jornades pel consum responsable

Esta edició d’il Market ve acompanyada de moltes activitats paral·leles per a tots els públics distribuïdes en els dos patis de Las Naves on té lloc el mercat. Concerts, tallers, foodtrucks amb menjar ecològic i de Km 0, i sobretot, moltes xarrades per a debatre i conéixer de primera mà el fenòmen de la fast fashion de la mà d’entitats com Ecologistes en Acció, Fashion Revolution i Intermon Oxfam.

COMPARTEIX:
TW - FB