Las Naves es convertirà al setembre en una fàbrica d’actors robòtics

26 de abril de 2018
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves, Centre d’Innovació de València, acollirà els dies 14 i 15 de setembre la celebració de ROS FEST’18.
  • Aquest esdeveniment forma part de la segona edició del Robotic Online Short Film Festival (ROS FILM FESTIVAL), el primer festival internacional online de curtmetratges de ciència ficció protagonitzats per robots.

El centre d’innovació Las Naves acollirà els dies 14 i 15 de setembre la celebració de ROS FEST’18, un esdeveniment dedicat a la robòtica, el cinema i la comunicació que s’engloba dins de les activitats de ROS FILM FESTIVAL.

Durant ROS FEST’18 hi haurà diferents activitats com conferències sobre robòtica i intel·ligència artificial, un showroom amb tendències en robòtica, intel·ligència artificial i tecnologia, es donarà a conèixer la fallada del jurat de la segona edició de ROS FILM FESTIVAL i com a plat fort se celebrarà una hackaton de fabricació de robots que seran els protagonistes de la competició de curts anomenada Film Robothon, inèdita fins al moment.

Els dies 14 i 15 de setembre el centre d’innovació Las Naves obrirà les seues portes a la primera Film Robothon, una hackaton dedicada a la fabricació de robots que protagonitzaran un curtmetratge. El ROS FEST està dirigit a cineastes, creadors i comunitats “makers” de la Comunitat Valenciana i obert també a la participació de grups de qualsevol altra comunitat autònoma (productores, universitats, escoles, meetups, etc.). Els participants hauran de ser majors de 16 anys.

Las Naves acollirà també taules redones, masterclasses i conferències d’experts nacionals i internacionals en robòtica, intel·ligència artificial, Copyright, CopyLeft, Creative Commons, la presentació de la ROS Network i xarrades sobre l’esdevenir de la relació entre humans i robots.

Empreses i institucions de robòtica, intel·ligència artificial o realitat virtual tindran un espai a manera de showroom per a mostrar els seus últims avanços i productes. Durant el ROS FEST es realitzaran demos i xarrades en les quals el públic assistent podrà veure i provar en primera persona algunes de les últimes novetats.

La robòtica en el cinema serà un dels atractius principals d’aquest cap de setmana. ROS FILM FESTIVAL compleix la seua segona edició i durant el ROS FEST que se celebrarà en Las Naves hi haurà projeccions dels curtmetratges participants en la segona edició en les seues dues categories oficials: Real robots, curtmetratges protagonitzats per robots reals programats, i Fictional robots, curtmetratges realitzats mitjançant les tècniques clàssiques del cinema: animació, 3D, animatrónica, caracterització de personatges…

Las Naves albergarà durant el ROS FEST la reunió del jurat de la segona edició de ROS FILM FESTIVAL, i la fallada dels guanyadors en cadascuna de les categories. Un jurat multidisciplinari que agrupa a rellevants noms del món de la robòtica, la intel·ligència artificial, la innovació i l’audiovisual com Neal Hartman, director i president del CineGlobe Film Festival en el CERN i director de Producció de TEDxCERN; Nuria Oliver, experta en recerca en Intel·ligència Artificial, Interacció Humana amb Computadora i Computació Mòbil en MIT i la primera directora de Recerca en Ciència de Dades en Vodafone; Sandra Hermida, directora de producció guardonada amb 4 Goyas, entre ells millor Adreça de Producció per l’Orfenat, L’Impossible i Un monstre ve a veure’m; o Javier Ordóñez, catedràtic de Lògica i professor d’història de la ciència en la Universitat Autònoma de Madrid que presideix el jurat, entre altres experts en innovació, robòtica i mitjans de comunicació com Jorge Barrero, Santiago Bustamante, Lorena Sánchez, Iury Lech i Guadalupe Arensburg.

ROST FEST en Las Naves està pensat perquè puga participar tot tipus de públic: el dia 14 els continguts del ROS FEST estaran dedicats a un públic professional i universitari, i el dissabte dia 15 estaran dedicats a tot tipus de públic, des de grups de curiosos fins a famílies. Per açò a més de les activitats ja enumerades hi haurà espais dedicats a networking, diferents speakers Corners i Jocs de ROL amb robots. ROS FEST també dedicarà un espai a la música electrònica amb sessions de Dj’s i Video Jockeys.

ROS FILM FESTIVAL és una idea original produïda pel Caleidoscopio, Projectes de Ciència i Cultura. Un festival de curtmetratges que reuneix a realitzadors, tecnòlegs, enginyers i orientat al públic en general perquè imaginen un present i un futur proper en el qual la intel·ligència artificial i la robòtica tinguen un gran impacte en la societat per mitjà d’un gènere com és el cinema de ciència ficció a través de la figura del robot.

COMPARTEIX:
TW - FB