Las Naves es converteix en l’epicentre de l’economia creativa amb un fòrum d’iniciatives innovadores

7 de desembre de 2021
CATEGORIA:
ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
  • València pretén situar-se en el rànquing de ciutats europees que aposten pel talent creatiu en el procés empresarial.
  • Urgeix fomentar la creativitat com a motor de desenvolupament econòmic per a comptar amb empreses liders i competitives que no depenguen de models de negoci, propietat intel·lectual i patents desenvolupades en altres països.

Què tenen en comú Alemanya, el Regne Unit, França, Israel i Dinamarca que els diferencia d’Espanya? Que són països el benestar dels quals depén d’ells mateixos gràcies a que aposten per la creativitat com a motor econòmic a diferència d’Espanya on un elevat nombre d’innovacions i patents depén de la creativitat i idees d’altres països, la qual cosa es tradueix en teixit empresarial feble i menys competitiu en estar supeditat al talent extern.

El centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, es convertirà en l’epicentre de la creativitat i de les idees innovadores amb la celebració del Fòrum d’Economia Creativa el pròxim 15 de desembre.

Olga Broto, directora de Innova&acció, organització impulsora del fòrum, destaca el dèficit a l’hora d’incorporar idees i coneixement, d’una forma diferencial, que actualment castiga a Espanya, i que s’ha vist agreujat per la crisi del COVID-19. Per als impulsors del fòrum, és el moment de canviar aquesta inèrcia i impulsar iniciatives que donen visibilitat a l’economia creativa com a sector econòmic que involucra la generació d’idees i coneixement a l’hora de generar riquesa.

En aquest sentit, s’emplaça a les diferents administracions al fet que impulsen l’economia creativa, “és inadmissible que s’ignore una economia que ocupa més de 30 milions de persones i aporta un 3% al PIB a nivell mundial. Per exemple, al Regne Unit el 11’7% del seu PIB ja correspon a l’economia creativa. Un percentatge elevat si es compara, amb la importància del turisme al nostre país, que supera el 12%”.

Les dades avalen que l’economia creativa és una oportunitat de creixement i motor de recuperació, “si fóra un país seria la quarta economia mundial darrere dels EUA, la Xina i el Japó, el nové país exportador i la quarta força laboral amb 144 milions de treballadors, a més de ser un revulsiu per a la generació d’ocupació entre els més joves”.

Durant el fòrum es presentaran iniciatives proactives en favor d’aquesta economia com a tancament de la commemoració del 2021 com a Any Internacional de l’Economia Creativa, “és el moment d’analitzar l’actual context i els diferents escenaris. Ara més que mai necessitem de l’economia creativa, és a dir, d’aqueixa economia que involucra generació d’idees i de coneixement. El nostre objectiu és crear les condicions més favorables per a desenvolupar i atraure el major talent possible capaç de generar empreses, productes i serveis creatius”, indica Juan Pastor, director adjunt de Innova&acció.

El fòrum persegueix conscienciar a les administracions públiques i les empreses que la creativitat i, la innovació són factors clau de diferenciació per a afrontar la transformació digital i ecològica que estem vivint “La fertilització creuada que poden aportar els sectors cultural i creatiu conté un enorme potencial d’innovació, a més de promoure ocupació entre els més joves, especialment les dones”, conclou Pastor.

Us adjuntem el programa del fòrum https://innovayaccion.com/foro-de-economia-creativa-2021#Programa

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB