Las Naves enceta un procés pioner de transició energètica

28 de febrer de 2019
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El Centre d’Innovació Urbana ha posat en marxa Las Naves Brillen, un procés pioner que reconvertirà energèticament l’edifici per a que siga més eficient, estalvie consum i aposte per les energies renovables amb la instal·lació de un sistema sociabilitzat de plaques fotovoltaiques.
  • Entre les accions d’aquest projecte pilot es troba una auditoria de l’edifici, l’aplicació de mesures per a la reducció del consum energètic, sessions de formació al seu personal i la instal·lació de senyalística per tot el centre.

Las Naves Brillen és un projecte dut a terme per Las Naves amb el propòsit de convertir el centre en una referència a la ciutat en matèria de transició energètica. El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo ha destacat com una de les prioritats del centre «l’aposta per l’eficiència, l’estalvi energètic i les renovables. De fet, una de les branques de treball en Las Naves és l’energia i tots i cadascun dels projectes que encetem en aquest sector van alineats en la defensa d’un nou model de transició energètica. Amb Las Naves Brillen volem ser un model per a altres edificis municipals».

El pilot es desenvolupa en dues fases. La primera d’elles contempla una auditoria del consum energètic de l’edifici, i la formació als treballadors i treballadores i visitants del centre per a que prenguen consciència i canvien els seus hàbits. En aquest sentit, a més, s’ha editat un manual energètic ex profés i s’ha col·locat senyalística en diversos punts de Las Naves. Igualment està previst també la redacció d’un estudi de viabilitat per a ubicar una planta fotovoltaica d’autoconsum al terrat que estiga sociabilitzada pels usuaris i usuàries del centre.

Jaramillo apunta: «les administracions públiques tenim un compromís amb la sostenibilitat, amb la lluita contra el canvi climàtic, i impulsar projectes com aquest ens ajuda a normalitzar formes netes de generar energia, popularitzant-les, fent-les properes a la ciutadania. És necessari el foment i conscienciació a favor de l’autoconsum fotovoltaic».

La segona fase contempla la monitorització de les dades energètiques de l’edifici, les quals es publiquen en temps real en una web, que tot el món pot veure en la pantalla instal·lada al hall de Las Naves. Per últim es procedirà a l’inici d’un procés de compra pública innovadora per a la millora de l’eficiència energètica de l’edifici.

La consultora Ecooolocal és qui desenvolupa aquesta iniciativa, junt amb Aeioluz, cooperativa energètica encarregada de la formació, i Endef, qui realitza l’auditoria i aplica les mesures de reducció de consum energètic al centre.

Més informació del projecte

COMPARTEIX:
TW - FB