Taller de cuina solar

Las Naves enceta la primavera amb el II Festival Sostenible: amb un taller de cuina solar, mercat agroecològic i música en directe

22 de març de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

/ El II Festival Sostenible tindrà lloc a Las Naves este diumenge 26 de març de 11h a 14h, amb entrada lliure. Hi haurà un taller de cuina solar, un mercat agroecològic i el concert de la banda Las Petunias.

/ Una iniciativa per acostar i divulgar la Missió Climàtica, que vol descarbonitzar la ciutat abans del 2030.

/ València està entre les 100 ciutats europees que s’han proposat ser climàticament neutres en la pròxima dècada. El centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, treballa en l’estratègia de comunicació ciutadana que difon la Missió Climàtica entre la població.

Amb la primavera, torna el Festival Sostenible de Las Naves, una iniciativa de Missió Climàtica València 2030. Serà este diumenge 26 de març de 11h a 14h, amb un matí ple d’activitats gratuïtes aptes per a tots els públics.

Esta segona edició estarà dedicada a la missió d’adaptació i mitigació per fer front a la crisi climàtica, amb especial atenció a l’energia solar. Els assistents podran conéixer de primera mà el projecte de Las Naves Brillen, la planta fotovoltaica socialitzada instal·lada al terrat de Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, finançada per una comunitat d’un centenar de veïns i veïnes.

També podran participar en un taller de cuina solar organitzat per Intiam: amb una parabòlica que concentra els rajos solars en un sol punt i pot arribar als 200º en una olla amb capacitat de fins a 10 litres. Amb la cuina solar, hi haurà xocolatada popular.

La jornada festiva acabarà al migdia amb un concert de Las Petunias, —Elsa, Cecilia i Natalia—, per a presentar l’EP “Nunca no he llorado” carregat de cançons punk-pop iròniques i lletres sarcàstiques.

També hi haurà mercat agroecològic amb productors de l’Horta de València i aliments locals de temporada, amb Mastika L’Horta, Cabàs i lligona i paradeta de menjar amb Harvest Moon by Erelin.

El II Festival Sostenible vol donar continuïtat a la primera edició, estrenada l’any passat, que ja va incloure tres dates amb activitats per a tots els públics durant el cap de setmana. El festival vol sensibilitzar i acostar a la ciutadania el repte ambiciós global que s’ha marcat la ciutat de València amb la Missió Climàtica.

II Festival Sostenible de Las Naves: diumenge 26 de març de 11h a 14h amb entrada lliure.

#SostenibleFestLasNaves

 

La Missió Climàtica per una ciutat sostenible

El compromís d’impulsar la creativitat i la innovació, i de promoure l’atracció de talent, forma part dels objectius marcats dins de Missions València 2030 per una ciutat creativa i emprenedora.

Actualment València treballa en la Missió Climàtica 2030, la primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, que es proposa convertir València en ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

Tot, per una ciutat sostenible, que aposte per la reducció de residus i emissions i per impulsar les energies renovables i el consum responsable i local.

COMPARTEIX:
TW - FB