Fotografia dels participants al projecte ValueCare

Las Naves elabora una guia per a reduir la soledat no desitjada, la fragilitat i fomentar l’envelliment actiu de les persones majors 

22 de setembre de 2023
CATEGORIA:
Noticias
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquesta publicació recull la informació més destacada que han rebut les persones participants del pilot a València del projecte europeu ValueCare.
  • A València han participat al voltant de 240 persones al pilot.
  • La guia en format digital es pot consultar ací: https://onx.la/63d04

L’Ajuntament de València, a través del centre d’innovació Las Naves, ha publicat una guia dirigida a millorar la qualitat de vida de les persones majors de 65 anys.

En concret, aquesta publicació és la recopilació de les pautes i consells que han rebut els participants del pilot a València del projecte ValueCare, amb la finalitat de reduir la soledat no desitjada, la fragilitat i fomentar l’envelliment actiu.

Gràcies a aquest document, totes les persones majors interessades a millorar la seua qualitat de vida podran trobar informació d’utilitat sobre el foment de l’envelliment actiu i saludable, l’alimentació saludable, l’activitat física, les relacions socials o la memòria, entre altres temes.

En el pilot a València han participat al voltant de 120 persones en el grup “intervenció” (persones majors) més altres 120 en el grup “control”, al costat de professionals del sector sociosanitari.

Els participants han rebut un pla de salut i benestar personalitzat, així com reptes i objectius a través d’una app sobre nutrició, activitat física i sociabilització.

Respecte a aquest últim aspecte, els membres de ValueCare han participat mensualment en tallers informatius i pràctics celebrats en els seus centres d’atenció primària.

Projecte ValueCare

El projecte ValueCare té com a objectiu millorar la salut i el benestar de les persones majors de 65 anys que han perdut la seua capacitat per a fer activitats importants de la seua vida diària arran d’alguna patologia i/o condició crònica.

El projecte ValueCare és un projecte de la Unió Europea en el qual participen 17 socis de 8 països europeus i que finalitza al maig del 2024.

A València han participat Las Naves, l’Institut Polibienestar de la Universitat de València i la consultoria en innovació i investigació, Kveloce R+D+i.

El projecte ha comptat amb el suport del departament de salut Hospital Clínic-Malva-rosa i INCLIVA.

COMPARTEIX:
TW - FB