Las Naves i INGENIO organitzen una conferència sobre els impactes socials i ambientals del sistema alimentari actual

25 de gener de 2022
CATEGORIA:
Agroalimentació
Missions València 2030
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Tindrà lloc aquest divendres 28 de gener i podrà seguir-se en línia a través del canal YouTube del centre d’innovació
  • Serà a càrrec de Marta Guadalupe Rivera, professora d’Investigació en ENGINY (CSIC-UPV)

La FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) defineix un sistema alimentari com “la suma dels diversos elements, activitats i actors que, mitjançant les seues interrelacions, fan possible la producció, transformació, distribució i consum d’aliments”. El problema ha arribat amb la globalització d’aqueixos sistemes, les conseqüències dels quals seran analitzades en la conferència “Impactes socials i ambientals dels sistemes agroalimentaris globalitzats: Una transformació radical necessària’, a càrrec de Marta Guadalupe Rivera, professora d’Investigació en INGENIO (CSIC-UPV).

Tindrà lloc el divendres 28 de gener, a les 18.00 hores, i podrà seguir-se de manera en línia a través del canal YouTube de Las Naves.

Aquesta conferència forma part del cicle iniciat l’any passat per Las Naves i INGENIO (CSIC-UPV) amb l’objectiu de generar un espai de discussió i reflexió sobre la innovació per a la transformació social i ambiental en diferents àmbits: ciència, universitats, transicions justes, innovació digital, innovació en l’energia, salut, etc. Un cicle de xarrades que s’engloba dins de les activitats del Diploma d’Especialització en ‘Innovació per a la Transformació Social i Ambiental’ impartit des de la UPV i coordinat per INGENIO.

La professora Rivera abordarà la necessitat de tornar als sistemes alimentaris locals, amb els quals es promou el consum dels productes de proximitat, el treball de xicotets productors i on l’impacte sobre el medi ambient es redueix considerablement.

De fet, tal com assenyala Carlos Galiana, regidor d’Innovació, “els sistemes alimentaris globalitzats actuals són responsables d’una tercera part de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle a nivell global. Necessitem canviar això i per descomptat, des de València aqueix canvi ho hem iniciat ja amb la nostra primera missió d’innovació: ser una ciutat climàtica neutra abans de 2030”.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB