Gráàfic amb les dades sobre l'estalvi energètic de Las Naves gràcies a la seua planta fotovoltaica

Las Naves disminuïx un 42% el seu consum energètic gràcies a una planta fotovoltaica finançada per la ciutadania

18 de desembre de 2023
CATEGORIA:
Energia
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

En els seus primers 250 dies de funcionament, la planta solar del projecte Las Naves Brillen, ha evitat 11.639 kg d’emissions de CO

Esta iniciativa ha convertit el centre d’innovació en el primer edifici públic energèticament net i eficient que compta amb un finançament col·lectiu

La planta solar fotovoltaica d’autoconsum instal·lada en el sostre de Las Naves, ha aconseguit estalviar a l’edifici, en tan sols 250 dies de funcionament, un 42% menys de despesa energètica. Les primeres dades extretes de mesurament de la planta establixen una comparativa entre els mesos de març a novembre de 2022 i els de 2023, registrant-se este descens i passant d’un consum de 213.392 kWh a 123.312 kWh. El canvi a energia neta, a més, ha possibilitat que Las Naves en eixe període quasi anual haja deixat d’emetre CO₂ en una quantitat de 11.639 kg.

La regidora d’Innovació, Paula Llobet, assenyala que les dades “són molt positives i ens indiquen el camí a seguir en la ruta de la transició energètica a la nostra ciutat. Com a administració pública hem de donar exemple i ser els primers a fomentar este tipus d’iniciatives que a més suposen un pas més en la nostra missió climàtica de cara el 2030”

Este projecte, batejat com Las Naves Brillen, ha fet possible per primera vegada que un edifici públic, el del Centre d’Innovació Las Naves, aculla una infraestructura d’este tipus amb una inversió socialitzada, oberta a tota la ciutadania. Un total de 105 veïns i veïnes de la ciutat han invertit en el finançament de la planta i podran obtindre rendibilitat. El cost del projecte ha sigut de 100.000 euros, dels quals 80.000 euros han sigut depositats per les participacions de veïns i veïnes, i la resta els ha aportats Las Naves.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB