Las Naves crea un mapa virtual dels 71 bancs de material 100% reciclat instal·lats a València

19 de octubre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, a través de Las Naves i del projecte pilot europeu Life Future, instal·là fa uns mesos aquest mobiliari urbà per tot arreu de València. La ciutadania ara pot conéixer la ubicació dels bancs via un mapa virtual penjat a la web del projecte www.life-future-project.eu/dissemination.php
  • Tots aquestos bancs, a més, disposen d’una placa en la què s’ha col·locat un codi QR, a través del qual es dóna informació sobre aquest projecte. Life Future facilita que les licitacions de l’Ajuntament de València per a la compra de mobiliari urbà es realitzen amb criteris mediambientals i sostenibles.

La ferramenta GUF TOOL és l’eina que s’ha creat en el pilot valencià del projecte europeu Life Future, on la nostra ciutat participa junt amb l’Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas, la Universitat Jaume I de Castelló, el Centre Tecnològic del Joguet AIJU, els socis europeus ACR+ (Associació de Ciutats i Regions per al Reciclat i la Gestió Sostenible dels Recursos) i l’Ajuntament de Koprivnica (Croàcia). Aquesta ferramenta permet que el consistori puga triar en les seues licitacions les ofertes de compra de mobiliari urbà que compleixen criteris mediambientalment sostenibles. La GUF TOOL fa una guia del procés, des de la generació dels requisits ambientals fins l’avaluació ambiental comparativa entre els diferents productes per aconseguir una compra pública verda.

D’aquesta manera, fa uns mesos començaren a instal·lar-se un total de 71 bancs per tota la ciutat que compleixen aquestos criteris. Estan fets de material 100% reciclat. Segons ha explicat el regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Berto Jaramillo: «la intenció és que aquesta ferramenta tinga un ús intensiu en tota l’administració municipal, i s’extenga la compra de mobiliari urbà d’aquest tipus”.

Mapa i Codi QR

Ara aquesta iniciativa es pretén a donar un poc més a conèixer amb la realització d’un mapa virtual que inclou les ubicacions exactes del bancs i fotografies d’aquestos. Es pot accedir a ell a través de la web www.life-future-project.eu/dissemination.php. A més, cal recordar que els propis bancs també disposen d’una placa on va dibuixat un codi QR, amb el què amb el mòbil podem conéixer els detalls del projecte.

Tast en Innovació: Sostenibilitat

D’altra banda el pròxim dimarts 23 d’octubre durant tot el matí, i dins també de la programació d’activitats per donar a conèixer el projecte Life Future, Las Naves organitza conjuntament amb Fundeun, la Jornada “Tast en Innovació: Sostenibilitat”, un encontre que té com a objectiu situar a la Comunitat Valenciana, dins del context europeu, com un territori sensible als beneficis que aporta la Compra Pública d’Innovació a la ciutadania, a l’ocupació qualificada, a les empreses innovadores i a l’Administració Pública eficient; reforçant, així mateix, el paper de l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI), com a impulsora de la innovació tecnològica i empresarial. En aquesta jornada es presentarà també la GUF TOOL i el projecte Life Future. Aquelles persones interessades poden inscriure’s a la web:http://fundeun.es/evento/cata-innovacion-sostenibilidad/.

COMPARTEIX:
TW - FB