Las Naves convoca el concurs de solucions per a les barreres de la ciutat amb 45.000 euros  

22 de octubre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Els reptes del Laboratori d’Accessibilitat Tecnològica abasten millores en els sistemes d’informació per a persones amb diversitat funcional en el transport públic, en l’accés a edificis i serveis públics, en la participació activa en espais de decisió pública de les persones…
  • Una vegada seleccionades les propostes guanyadores d’aquest concurs, es desenvoluparan els projectes pilot de cadascuna d’elles.
  • Es poden presentar projectes fins al dia 7 de novembre de 2018.

El centre d’innovació Las Naves ha engegat la segona edició del concurs d’idees del Laboratori d’Accessibilitat Tecnològica. Un concurs que intenta donar resposta, amb solucions innovadores, als reptes identificats en la nostra ciutat per a suprimir barreres d’accessibilitat mitjançant l’ús de tecnologies de la informació i les comunicacions.

El concurs d’idees del Laboratori d’Accessibilitat Tecnològica estableix una dotació econòmica total de 45.000 euros per al desenvolupament dels pilots dels projectes que se seleccionen. S’abonarà el 50% de la quantitat assignada per a l’execució del projecte a la signatura del contracte i la quantitat restant s’abonarà després de la finalització i acreditació de l’execució del mateix. La dotació màxima de cada projecte pilot no podrà superar els 15.000 euros. Tota la informació referent al concurs d’idees està en les bases que es poden consultar en el perfil del contractant de la web de www.lasnaves.com.

La innovació i les tecnologies poden ser eines clau per al desenvolupament d’una societat més inclusiva. “Amb aquest concurs, es pretén descobrir i aplicar idees que facen de València una ciutat per a tots. Una ciutat on qualsevol persona, en tota la seua diversitat, puga accedir a qualsevol ben i servei de València”, explica el regidor d’innovació Berto Jaramillo.

Els reptes plantejats pel Laboratori d’Accessibilitat Tecnològica són facilitar la mobilitat i l’accés de les persones amb diversitat funcional, millorant els temps d’espera i els sistemes d’informació en el transport públic; fer accessibles els edificis i serveis per a facilitar l’ús tant de les seues instal·lacions com de les activitats que alberguen; millorar els sistemes d’informació i comunicació pública per a fer-los comprensibles i accessibles als diferents grups de persones funcionalment diverses, així com facilitar la comunicació amb el personal de l’Administració; possibilitar la participació activa en espais de decisió pública de les persones amb diversitat funcional; disminuir la bretxa digital, prioritzant el disseny d’eines d’accés universal; i sensibilitzar a la població en general, sobre la situació i les barreres amb les quals es troben les persones amb diversitat funcional, contribuint al foment d’una societat inclusiva.

En el Laboratori d’Accessibilitat participen representants de les quatre hèlixs de la innovació: la societat civil, empreses relacionades amb les àrees plantejades en els reptes -mobilitat, cultura, etc.-, l’Administració pública i la Universitat.

Els projectes es poden presentar fins al 7 de novembre i el Jurat donarà a conèixer els projectes guanyadors durant un esdeveniment el pròxim 29 de novembre.

ANONIMAT DE LES PROPOSTES

Els projectes presentats al concurs d’idees del Laboratori d’Accessibilitat Tecnològica hauran d’enviar-se de forma anònima, sense identificar l’autoria ni dades o indicis de qualsevol tipus que permeten conèixer indirectament qui remet el projecte, tal com s’explica en les bases del concurs.

MÉS INFORMACIÓ:

Bases Concurso de Ideas _Laboratorio de Accesibilidad Tecnológico

Annex I (Fitxa de Confidencialitat)

Annex II (Fitxa de Declaració Responsable)

Anex III (fitxa de sol·lictud de participació)

Avís de modificació de les bases del Concurs d’Idees del Laboratori Tecnològic d’Accessibilitat: Avís

COMPARTEIX:
TW - FB