Las Naves convoca al veïnat de Benicalap a presentar projectes innovadors per a millorar la vida al barri

11 de novembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Les àrees d’actuació són l’horta, l’habilitació de solars o espais en desús i les naus de l’Artista Faller, entre altres.
  • La dotació econòmica total per als projectes seleccionats és de 50.000 euros i el termini per a presentar-los finalitza el 5 de desembre de 2019.

El Concurs d’Iniciatives Verdes Col·laboratives que convoca Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb Paisatge Transversal, pretén respondre a les necessitats veïnals que s’han detectat en el districte de Benicalap, relacionades també amb el canvi climàtic. Forma part de la iniciativa Més Verd Benicalap, dins del projecte europeu GrowGreen.

Fins al 5 de desembre, com a data límit, poden presentar-se projectes que, utilitzant Solucions Basades en la Naturalesa (SBN), ajuden a resoldre els diferents reptes recollits en les bases i que consisteixen, per exemple, a potenciar l’horta i el seu entorn; adequar espais actualment degradats del barri, com a solars privats i públics, de manera que afavorisquen la vida comunitària i reduïsquen els efectes negatius que tenen i a crear conscienciació sobre el canvi climàtic.

A més, amb aquest concurs les persones que participen poden presentar projectes per a augmentar la biodiversitat en el districte amb la finalitat d’evitar l’excessiva presència de mosquits o altres espècies; afavorir la visibilitat i reconeixement de les naus de l’Artista Faller en el conjunt de la ciutat, adaptant-lo al canvi climàtic; i potenciar la vida cultural local, les xarxes de suport i la convivència al barri, atesa la perspectiva de gènere.

Uns altres dels desafiaments als quals s’enfronta Benicalap i que queden recollits en les bases del Concurs d’Idees Verdes Col·laboratives, és afavorir la reducció del consum energètic de les llars; millorar el confort climàtic dels carrers del barri, aportant solucions que regulen la temperatura; i potenciar espais i activitats per a dos col·lectius específics: joves i bebés menors de 3 anys.

La dotació econòmica total del concurs per als projectes seleccionats és de 50.000 euros, amb un màxim de 12.000 euros per proposta.

Poden consultar les bases en el Perfil del Contractant de la web de Las Naves: https://www.lasnaves.com/perfil-del-contratante/?lang=es

Projecte GrowGreen

El projecte GrowGreen -emmarcat en el programa H2020- és una iniciativa en la qual València treballa amb altres tres ciutats: Manchester (Regne Unit), Breslavia (Polònia) i Bujan (la Xina). Té una duració de 5 anys i injecta una inversió de 3,8 milions d’euros al barri de Benicalap. El seu desenvolupament a València permet accedir a recursos, entrar a formar part de xarxes de relació i intercanvi, obtindre resultats concrets i poder replicar els resultats en altres ciutats, i d’altres ciutats a ací.

Aquest projecte té unes característiques transversals que permet el treball conjunt de diverses regidories i serveis municipals de València (Innovació, Urbanisme, Parcs i Jardins, Horta, Participació, Canvi Climàtic, Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Qualitat Ambiental, Projectes urbans, Planejament, Obres i Infraestructures i Cicle Integral de l’Aigua).

COMPARTEIX:
TW - FB