Las Naves col·labora en un curtmetratge que posa en valor l’horta i mercats en temps de Coronavirus

15 de abril de 2020
CATEGORIA:
Agroalimentació
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El teaser permet fer-se una idea del curt encomanat per la Regidoria d’Agricultura, amb el suport de Las Naves, que s’estrenarà el pròxim 24 d’abril.

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta i amb el suport de Las Naves, ha encomanat l’elaboració d’un curtmetratge per posar en valor l’horta i les persones que la treballen, llauradors i llauradores que cobren un protagonisme especial en l’actual conjuntura sanitària. El treball audiovisual, amb el títol ‘Renaixem’, l’han dirigit David Segarra i Pepe Ábalos, ha comptat amb la banda sonora original d’Efrén López i s’estrenarà el pròxim 24 d’abril tot i que el teaser ja és públic.

“Volem potenciar el vincle estret que al llarg de la història ha establit València amb la seua horta, els productes de proximitat i l’alimentació més saludable”, ha destacat el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramón, per a qui la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible ha permés a València “estretir encara més eixe vincle” i “l’ha situada com a referent continuat en la matèria”. En este sentit, ha ressaltat que “València ha entrat amb força en un mapa de valors i hàbits saludables gràcies en bona mesura a la seua horta periurbana, un gran tresor que ara té un valor encara major en el context actual de crisi sanitària, econòmica i social, en què l’esforç de les nostres llauradores i els nostres llauradors és fonamental per garantir l’abastiment de productes tan necessaris com saludables”.

LAS NAVES, INNOVANT EN AGROALIMENTACIÓ

El curtmetratge compta amb el suport de Las Naves, que treballa la innovació en el sector de l’agroalimentació. I ho fa principalment en l’enfortiment de la governança agroalimentària de la ciutat de València com a innovació social en la coproducció de polítiques públiques alimentàries. Fins al moment, el centre d’innovació Las Naves ha posat en marxa iniciatives com, per exemple, el mapa d’obesitat infantil de València, l’estudi de “com s’alimenta València” o el suport al procés de menjadors escolars sostenibles.

El seu màxim responsable, el regidor d’Innovació a l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha destacat “la importància del treball que realitzen els mercats municipals, les tendes xicotetes de distribució i Mercavalència, com a centre de distribució i abastiment”. “Un treball fonamental de cara al futur si volem una ciutat saludable i sostenible”, ha afegit.

COMPARTEIX:
TW - FB