Las Naves, Centre d’Innovació també del món faller

14 de febrer de 2017
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La línia d’actuació oberta en la nova etapa del Centre d’Innovació Las Naves treballa intensament, i en col·laboració amb entitats com la Fundació pel Llibre i la Lectura FULL, en diversos projectes dins del sector creatiu i cultural del món de les Falles, com són Parot Digital, Falles Play & Go o #LlegimFalles.
  • Entre d’altres objectius d’aquestos projectes, es troba el foment de la lectura o la experimentació amb les noves tecnologies aplicades al món de les Falles.

Las Naves -i anteriorment la Fundació InnDEA, fusionada ara amb Valencia CREA- porta des de l’any passat treballant de valent en dos grups creats ex profés per a potenciar la innovació en el sector creatiu de les Falles, i recolzar la lectura i la edició també des de la innovació.

D’aquestos grups han sorgit iniciatives tan innovadores com Parot Digital, un projecte -ideat per Dypsela- que desenvolupa una ferramenta de realitat augmentada amb l’objecte de difondre les Falles i conservar el patrimoni, i que serà presentat el pròxim divendres 17 de febrer a Las Naves.

Altre dels projectes d’aquestos grups ha estat Falles Play and Go, una aplicació-joc per al mòbil -promoguda per NoSpoon Tech Lab-, i inspirada en el famós Pokemon Go, la qual, a més, va estar seleccionada en Fitur com a finalista del concurs nacional d’aplicacions turístiques “The AppTourism Awards 2017”. Els usuaris i usuàries podran realitzar missions visitant els monuments fallers, i també inclourà una guia completa de tots els esdeveniments fallers.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Jordi Peris, ha destacat la tasca realitzada per aquestos grups de treball, «immersos també en altres projectes d’investigació sobre el món de les Falles, els quals veuran la llum en breu, centrant-se en altres vessants de la festa, com la mediambiental i/o social», assenyala, i afegeix: «tenim un compromís amb la nostra festa per millorar-la encara més des de la innovació».

#LlegimFalles

portadaFBgroc-768x284

D’altra banda, Las Naves i la Fundació pel Llibre i la Lectura FULL han posat en marxa la campanya #LlegimFalles, adreçada a les xarxes socials i els mitjans de comunicació, amb l’objectiu de potenciar el diàleg entre el món de les Falles i el llibre. Aquesta campanya inclou diverses accions. A partir del monument faller infantil municipal per a aquest 2017 Descobrir i Redescobrir, les biblioteques municipals de València impulsaran activitats al voltant de la lectura de llibres de fantasia. Des de FULL se cercarà, també, la implicació de llibreters per omplir la ciutat d’aparadors dedicats a les Falles i a aquestos llibres de fantasia, sobre els quals gira la temàtica del monument faller.

Altra de les accions, la duen a terme Anna Ruiz Sospedra i Giovanni Nardin, autors d’aquesta falla infantil, el quals han impulsat també, amb la col·laboració de Las Naves, un Blog (https://www.descobrirredescobrir.com/) que mostra el procés creatiu del monument i com han posat forma física als personatges amb què tantes generacions han crescut. La intenció és que aquest blog siga una ferramenta de treball per a escolars i docents.

#LlegimFalles a més, desplegarà iniciatives més enllà de la falla municipal. Per una banda amb la creació del premi al millor ninot literari entre els exposats a l’Exposició del Ninot, i per altra amb la crida al món faller i a la ciutadania a compartir a les xarxes els ninots dels seus monuments relacionats amb la literatura, així com a través del hashtag #QuinLlibrePlantaries, publicar quin llibre o personatge inclourien en un monument faller.

COMPARTEIX:
TW - FB