Missió Climàtica València a escola

Las Naves celebra una jornada per a facilitar que la missió climàtica arribe a l’escola

12 de desembre de 2022
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’objectiu és impulsar a la ciutat de València la necessària naturalització i obertura de patis i entorns escolars

  • Es comptarà amb l’experiència de ciutats com Barcelona

 

El centre d’innovació Las Naves celebra demà, 13 de desembre, la jornada “La Missió Climàtica arriba a l’escola”, un esdeveniment en el qual els protagonistes seran els entorns i patis escolars verds i oberts com a catalitzadors del canvi ecosocial i l’impacte que podrien tindre en la Missió Climàtica València 2030.

Aquesta jornada pretén servir per a impulsar a la ciutat de València la necessària naturalització i obertura de patis i entorns escolars a la comunitat, comptant amb experiències de ciutats com Barcelona. Per a participar-hi, hi ha habilitat aquest link per a apuntar-se.

Durant la jornada es tractaran temes com les possibilitats d’obrir els patis de les escoles a agents del barri, l’adaptació de les escoles a l’efecte del canvi climàtic, les estratègies per la justícia climàtica en una ciutat pensada per al joc, o la transformació dels entorns educatius en espais renaturalitzats.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, ha explicat que “entenem la renaturalització dels patis i la seua obertura en la comunitat com a catalitzadors clau de les transformacions ecosocials necessàries per a fer de València una ciutat climàticament neutra. L’escola i el barri, els territoris i comunitats són essencials per a acostar les polítiques a la ciutadania. Des d’Innovació, impulsem la missió climàtica amb uns compromisos que no es podran portar a termini si no prenem consciència”.

Per part de l’Ajuntament de Barcelona estaran de ponents Jaume Barnada, de l’àrea d’Ecologia Urbana, i Maria Truñó, comissionada d’Educació. Així mateix, per part de València participaran Marcos Pastor Galiana, de FAMPA València; Coloma Mestre Vila, d’Entrebarris-Veïnat en Perill d’Extinció; Imma Donat Forés, del CEIP-Pare Català; Lluïsa Notario, regidora i coordinadora de l’Àrea de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València; i Víctor García, director general d’Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana.

Missions València 2030
El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB