LAS NAVES CELEBRA L’INTERNACIONAL ARDUINO DAY PER A FOMENTAR EL SOFTWARE LLIURE I LA REDUCCIÓ DE LA BRETXA DIGITAL

20 de març de 2018
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Durant l’esdeveniment les persones assistents podran gaudir d’una zona ‘demo’ amb diversos projectes de temàtica i desenvolupament lliure, crear ‘comunitat’ i participar en un taller per a iniciació de disseny i muntatge impartit per l’associació d’iniciatives educatives, Bylinedu.
  • El termini per a exposar els projectes en el Demo Day finalitza demà dimecres 21 de març. Per a inscriure’s cal enviar un email a hola@lasnaves.com amb una explicació del projecte a presentar i una imatge o fotografia del mateix.

Las Naves se suma dissabte que ve 24 de març a la celebració mundial de l’Arduino Day amb un esdeveniment organitzat per la comunitat Arduino i que està dirigit a totes les persones que tinguen curiositat per aprendre sobre tecnologia digital, independentment del seu nivell.

Aquesta trobada es presenta com un fòrum informal per a crear ‘comunitat’, democratitzar les tecnologies, compartir experiències i intercanviar coneixements sobre la placa arduino, una plataforma basada en el software lliure i que naix amb una clara naturalesa didàctica.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo, ha explicat que aquest esdeveniment es troba totalment alineat amb dues estratègies municipals molt importants: el foment del software lliure i la reducció de la bretxa digital. “El suport a aquest esdeveniment és una mostra de com podem des de les institucions públiques afavorir d’una manera lúdica la creació d’intel·ligència col·lectiva, lliure i accessible per a tothom”, ha afirmat l’edil.

Gràcies a aquesta eina de codi obert, durant l’esdeveniment les persones que assistisquen podran veure una exposició de diferents projectes de temàtica lliure ja finalitzats o en desenvolupament, així com parlar amb els seus desenvolupadors per a conèixer més a fons els detalls de cada projecte.

En línia amb la vocació didàctica i per a tots els públics d’aquest esdeveniment internacional, Las Naves també acollirà per a totes aquelles persones que tinguen interès per endinsar-se en el món de la programació, una sessió pràctica sobre disseny i muntatge de la placa arduino impartida per personal de l’Associació Bylinedu. Les persones interessades han d’enviar un correu a hola@lasnaves.com

Presentació de Fabrica Barri

Dins de totes les activitats previstes per a celebrar l’Arduino Day, també tindrà lloc la presentació del projecte d’innovació Fabrica Barri, un taller maker en el qual es dóna vida i forma a les idees en el barri de Benimaclet de València. Aquest projecte és una iniciativa de Las Naves i el Laboratori de Fabricació i compte entre les seues línies de treball amb un grup d’Arduino. En ell es donen cita tant gent que vol iniciar-se en l’ús de la placa Arduino com aquelles persones que vulguen donar-li vida als seus invents.

Programa i més informació ací

COMPARTEIX:
TW - FB