Las Naves celebra la segona edició de Col·lab Weekend amb desafiaments alineats amb ‘Missions València 2030’

16 de juliol de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’estratègia de governança d’Innovació de la ciutat marcarà els reptes, classificats en quatre àrees: Ciutat Saludable, Ciutat Sostenible, Ciutat Compartida i Ciutat Emprenedora.
  • El hackathon d’innovació social i urbana de València se celebrarà entre el 17 i el 20 de setembre de 2020 en format online, amb premis de quasi 5.000€ en metàl·lic i 12.000€ en espècie.
  • La participació en aquest hackathon és per equips (d’entre 4 i 6 persones), però les persones participants poden inscriure’s de manera individual i integrar-se en grups ja formats.

Las Naves celebra Col·lab Weekend 2020, el hackathon d’innovació social i urbana de la ciutat de València, que tindrà lloc entre el dijous 17 i el diumenge 20 de setembre de 2020. Aquesta segona edició, per les circumstàncies marcades per la crisi del COVID-19, tindrà format online i les persones que participen disposaran d’espais virtuals de treball i plataformes de videoconferència per a poder desenvolupar els seus projectes.

Durant quatre dies les persones participants podran desenvolupar solucions innovadores que donen resposta a un total de 20 desafiaments que cobrisquen diferents necessitats de la ciutadania, així com l’entorn urbà i de l’horta de València.

Aquests desafiaments, tal com assenyala Carlos Galiana, regidor d’Innovació, “estaran alineats amb l’estratègia de governança “Missions València 2030”, amb la qual Las Naves i l’Ajuntament hem convertit a València en la primera ciutat europea a articular el seu treball en Innovació posant a les persones en el centre d’aquest”.

De fet, els reptes de Col·lab Weekend 2020 estaran classificats en les quatre àrees sobre les quals pivota aquesta estratègia: Ciutat Saludable, amb la qual es buscarà el benestar individual de la ciutadania; Ciutat Sostenible, que persegueix la millora de l’entorn urbà i el medi ambient; Ciutat Compartida, que aprofundirà en el benestar col·lectiu de les persones; i Ciutat Emprenedora, que posa el focus en l’enfortiment i la resiliència del sistema productiu i emprenedor davant pandèmies i èpoques de crisis.

Desafiaments alineats amb #MissionsVLC

Entre els desafiaments als quals s’enfrontaran les persones que participen estaran “No més soledat”, amb solucions innovadores que ajuden a detectar situacions de soledat entre persones majors; “No more Plastics” per a reduir la quantitat de micro plàstic present en l’aigua; “Ciutat Resilient”, que busca trobar solucions, tecnològiques o no tecnològiques, que ajuden al fet que les ciutats tinguen més capacitat d’adaptació davant situacions de crisis o pandèmies; “Accessibilitat universal en entorns públics” per a persones amb diversitat funcional (física, sensorial o intel·lectual) en el transport públic i en l’accés a espais i serveis públics; “Renovable plus”, que persegueix incrementar l’ús d’energies renovables i arribar a l’objectiu de ciutats climàticament neutres o “No more waste”, que pretén lluitar contra el desaprofitament alimentari.

La participació en aquest hackathon és per equips (d’entre 4 i 6 persones), però els i les participants es poden inscriure de manera individual i integrar-se en equips ja formats als quals els falten diversos perfils. En aquest esdeveniment tenen cabuda persones que provinguen de diferents àrees (tecnològiques, Màrqueting, Business, Disseny, etc.).

La inscripció en el hackathon Col·lab Weekend és totalment gratuïta. L’aforament està limitat a 58 persones, a les quals s’enviarà l’enllaç de confirmació d’assistència i les entrades uns dies abans de l’esdeveniment, atenent rigorosament l’ordre de pre-inscripció.

Premis

El premi principal d’aquest hackathon consistirà en un accés directe al programa de Pre-acceleració del Col·lab en Las Naves. S’establirà, a més, una dotació econòmica de 3.000€ si la proposta guanyadora desenvolupa el projecte innovador amb perspectives de viabilitat futura. El lliurament d’aquesta dotació econòmica està condicionada a la superació d’un procés d’avaluació del Pla d’actuació d’aquest projecte, que es produirà als 4 mesos del hackathon. En ell es valorarà, entre altres aspectes, el grau de compromís de l’equip i l’impacte del projecte sobre la qualitat de vida de la ciutadania i l’entorn. El programa de Pre-acceleració és presencial i tindrà lloc entre els mesos d’octubre de 2020 i abril de 2021 a la ciutat de València.

També s’atorgaran 3 accèssit de 600€ per a reconéixer a aquells projectes que presenten les millors idees en diferents àrees d’innovació social i urbana.

Per a més informació i pre-inscripcions: www.collabweekend.com

COMPARTEIX:
TW - FB