Las Naves celebra la I Trobada de Professionals d’Avaluació de Polítiques Públiques

23 de febrer de 2022
CATEGORIA:
Avaluació de Polítiques Públiques
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La perspectiva de gènere en l’avaluació, la participació ciutadana o l’avaluació de polítiques verdes i la innovació seran alguns dels temes que es tractaran en l’encontre
  • L’esdeveniment, d’àmbit estatal, reunirà en València el pròxim 31 de març a persones expertes en aquesta matèria

El Laboratori d’Avaluació de Polítiques Públiques de Las Naves, Avalua·lab, ha organitzat per primera vegada la I Trobada de Professionals d’Avaluació de Polítiques Públiques. Aquest encontre tindrà lloc el pròxim 31 de març a les 10h en el propi Centre d’Innovació de València.

A aquesta jornada de treball assistiran persones expertes en l’avaluació de polítiques públiques, les quals dinamitzaran diversos tallers entorn quatre temàtiques: l’avaluació amb perspectiva de gènere – amb Bárbara Branchini de la Consultora K-Veloce i Fent Estudi-, la participació ciutadana en les avaluacions de les polítiques públiques – amb Daniel Catalá, president de la Societat Espanyola d’Avaluació i Antonio Igea, president de la Xarxa Internacional d’AValuació-, avaluació de polítiques verdes -amb Josep Gavaldà de Per l’horta- i avaluació de la innovació, amb Ascensión Barajas del Centre per al Desenvolupament Tecnològic i la Innovació i Fernando Mérida, responsable tècnic de la Comissió Europea. Aquestos tallers se celebraran en dos sessions -matí i vesprada- i les persones que participen podran escollir dos dels quatre grups.

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement Carlos Galiana, ha subratllat la importància “d’incloure anàlisis transversals de com impacten les polítiques públiques en el gènere, el medi ambient i el canvi climàtic, i com s’incorpora la participació ciutadana en el disseny d’aquestes. D’altra banda, per a Las Naves, com a centre d’innovació, és fonamental pensar en fórmules per a estudiar com impacten els projectes d’innovació sobre el benestar”.

Debats

A més, la jornada també acollirà dos debats. Pel matí tindrà lloc “La importància d’incloure la perspectiva de gènere en l’avaluació de les polítiques públiques”, amb Maria José Gómez, directora de l’Institut per a l’Avaluació de les Polítiques Públiques i Victoria Sánchez Esteban, vicepresidenta de Red2Red; i per la vesprada “El paper de l’avaluació per tornar a la ciutadania la confiança en la democràcia”, on participaran Cristina Monge, sociòloga i politòloga especialista en moviments socials i emergència climàtica, Javier Aroca, jurista i antropòleg i José Luis Osuna, catedràtic de la Universitat de Sevilla i director de la Càtedra Carlos Román d’Avaluació de Polítiques Públiques. La trobada serà presencial.

Missions València 2030

Aquesta I Trobada de Professionals d’Avaluació de Polítiques Públiques està emmarcada també amb les Missions València 2030, impulsades pel centre d’innovació Las Naves i per la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València. Es tracta d’un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.
Actualment s’acaba de llançar la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

Scheduled Avaluació de Polítiques Públiques
COMPARTEIX:
TW - FB