Las Naves celebra el primer hackaton d’innovació social i urbana de València ‘Col·lab Weekend’

19 de setembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Els desafiaments estaran classificats en tres àrees: Ciutat Saludable, Ciutat Sostenible i Ciutat Compartida.
  • Les solucions que es creen durant el ‘Col·lab Weekend’ han de donar resposta a un total de 24 desafiaments que cobrisquen diferents necessitats de la ciutadania, així com l’entorn urbà i de l’horta de València.
  • La participació en aquest hackathon és per equips (de 4 i 6 persones).

El centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, celebra des de demà divendres 20 al diumenge 22 de setembre el ‘Col·lab weekend’ el primer hackatón d’innovació social i urbana de la ciutat de València. Un esdeveniment per al qual s’han inscrit més de 50 participants amb perfils molt diversos com a dissenyadors, makers, desenvolupadors de negoci, desenvolupadors d’aplicacions i màrqueting.

Durant tot un cap de setmana, les persones participants podran desenvolupar solucions innovadores que donen resposta a un total de 24 desafiaments que cobrisquen diferents necessitats de la ciutadania, així com l’entorn urbà i de l’horta de València. Aquests desafiaments estaran classificats en tres àrees que són Ciutat Saludable on es buscarà el benestar individual de la ciutadania, Ciutat Sostenible que persegueix la millora de l’entorn urbà i medi ambient, i Ciutat Compartida que aprofundirà en el benestar col·lectiu de la ciutadania.

Entre els desafiaments cal destacar “No més soledat” amb solucions innovadores que ajuden a detectar situacions de soledat entre persones majors; “No habite Plastics” per a reduir l’ús d’envasos plàstics o introduir alternatives a la utilització de plàstics; “Recicla-em” amb solucions per a la millora del nivell de reciclatge entre la ciutadania resident en entorns urbans; “Accessibilitat universal en entorns públics” per a persones amb diversitat funcional (física, sensorial o intel·lectual) en el transport públic i en l’accés a espais i serveis públics; “Renovable plus” amb la finalitat d’incrementar l’ús d’energies renovables en entorns públics i privats, o “No habite waste” amb l’objectiu de reduir el desaprofitament d’aliments.

El ‘Col·lab Weekend’ comptarà amb un equip de mentors i mentores que ajudarà en el desenvolupament de les solucions presentades pels equips, i d’un jurat que avaluarà el treball realitzat.

Entre els mentors estaran Javier Alandes, formador, conferenciant, escriptor i guionista; Paloma Mas Pellicer, ventures manager de Plug & Play Tech Center; Pedro Fuentes, professor a la Universitat Politècnica de València – UPV; Miguel Martínez, cap de projecte en proyetravel: programari per a agències de viatges; Alexis Parrón, sènior developer; i David Viciano, vicepresident de AVRE i gerent de la Plana Soft.

I formaran part del jurat: Fermín Cerezo, cap del servei d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València; Ismael Abel, CEO de Aliasgroup i professor de EDEM; Juan Simón García, president de l’Associació Valenciana de Realitat Estesa; Alberto Antón, Ventures Analyst en Plug and Play Tech Center; i Mauro Xesteira, responsable d’emprenedoria innovadora i Col·lab Manager de Las Naves.

PREMIS
El premi principal d’aquest hackathon consistirà en un accés directe al programa de Pre-acceleració del Col·lab en Ls Naves. S’establirà a més, una dotació econòmica de 3.000€ si la proposta guanyadora desenvolupa el projecte innovador amb perspectives de viabilitat futura. El lliurament d’aquesta dotació econòmica està condicionada a la superació d’un procés d’avaluació del Pla d’actuació d’aquest projecte que es produirà als 4 mesos del hackathon, en el qual es valoraran, entre altres aspectes, el grau de compromís de l’equip i l’impacte del projecte sobre la qualitat de vida de la ciutadania i l’entorn.

A més del premi principal, s’atorgarà un accèssit per valor de 1.000€ a aquell equip que desenvolupe i present la millor APP que oferisca una solució a un dels desafiaments proposats, utilitzant sets de dades obertes disponibles en el Portal de Transparència i Dades Obertes de l’Ajuntament de València.

Més informació: www.collabweekend.com

COMPARTEIX:
TW - FB