Las Naves celebra el hackathon de la NASA per a resoldre reptes sobre el canvi climàtic i els desastres naturals

11 de octubre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • Durant els dies 19, 20 i 21 d’octubre el Space Apps Challenge, hackathon de la NASA, celebra la seua cinquena edició en més de 160 ciutats de tot el món, amb una previsió de més de 25.000 participants.
  • A nivell local, el hackaton està organitzat i patrocinat per l’Ajuntament de València a través de Las Naves, que repeteix com a patrocinador i seu de l’esdeveniment.

Sota el lema “L’espai i la terra” la ciutat de València torna a acollir el hackaton gratuït “Space Apps Challenge” que té com a objectiu resoldre 5 reptes establits per la NASA durant 48 hores sense parar.

L’esdeveniment està dirigit a totes les persones que tinguen ganes d’aprendre treballant en equip mentre es diverteixen, independentment del seu nivell tècnic o perfil professional, des de persones desenvolupadores, científiques, enginyeres, estudiants etc.

Al voltant de 100 persones formaran els equips multidisciplinaris que treballaran braç a braç amb l’objectiu d’aportar solucions als reptes plantejats, que versen des de sensors per a ser utilitzats pels éssers humans en Mart a eines per a la detecció primerenca i seguiment d’incendis forestals, o fins i tot jocs basats en entorns polars que ajuden als aventurers a planificar els seus viatges usant dades de la NASA, entre uns altres.

Referent als reptes, el coordinador de l’esdeveniment a nivell local, Carlos Boluda, ha explicat com ha notat una major preocupació per part de la NASA “pels temes que giren al voltant del canvi climàtic i de la detecció primerenca dels desastres naturals que aguaiten la terra”.

Així mateix, Boluda també ha recordat com en edicions anteriors els projectes que més interès han despertat entre el jurat han sigut els que han aportat solucions per als incendis forestals i per a fomentar l’energia solar com les energies renovables.

El projecte guanyador en la categoria “El repte de Las Naves”, que serà el que més aplicabilitat tinga per a València, serà recolzat amb assessorament i el suport estratègic que brinda formar part del Col·lab, espai col·laboratiu de Las Naves.

El jurat seleccionarà als dos millors equips per a passar a la següent ronda i ser jutjats per la NASA directament. El guanyador visitarà l’àrea restringida de el “Kennedy Space Center Visitor Complex” de la NASA en Cap Canaveral i podrà veure un enlairament en directe.

COMPARTEIX:
TW - FB