Las Naves celebra el Dia Mundial de l’Alimentació amb una expo, un documental i una Disc Sopa

8 de octubre de 2020
CATEGORIA:
Agroalimentació
ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El fotògraf reconegut internacionalment Gregg Segal exposarà en Las Naves un sèrie fotogràfica en la qual tracta els diferents hàbits alimentaris de xiquets de tot el món.
  • El pròxim 15 d’octubre tindrà lloc la presentació i taula redona del documental “Renaixem”, que podrà seguir-se en streaming pel canal de Youtube de Las Naves.

El centre d’innovació Las Naves celebra el Dia Mundial de l’Alimentació amb tota una setmana d’esdeveniments temàtics en la qual la ciutadania podrà gaudir gratuïtament de l’exhibició #HortAttack, el documental ‘Renaixem’ i un posterior col·loqui, la inauguració de l’exposició ‘PAN’ del fotògraf reconegut internacionalment Gregg Segal i de David Segarra, i una Disc Sopa per a conscienciar sobre el desaprofitament alimentari.

Una sèrie d’activitats amb la finalitat de “promoure polítiques i accions que faciliten la transició cap a sistemes alimentaris urbans més sostenibles i resilients a la ciutat de València amb aliances amb les quatre hèlices de la innovació: sector públic, sector privat, societat civil i Acadèmia; i en relació amb altres territoris” ha expressat Carlos Galiana, regidor d’Innovació, Gestió del Coneixement i Comerç de l’Ajuntament de València.

Encara que el Dia de l’Alimentació és el pròxim 16 d’octubre, la primera de les activitats ja es pot gaudir en la mateixa porta del centre d’innovació Las Naves. Les fruites i verdures en format XXL de #HortAttack, gràcies a la cessió i col·laboració de Mercavalència, han arribat a la façana del centre per a visibilitzar la importància que té la nostra horta tant per a la nostra alimentació com per a actuar de cinturó verd i pal·liar el calfament climàtic de la ciutat de València.

El pròxim 15 d’octubre tindrà lloc la presentació i taula redona del documental “Renaixem”. Aquest curt documental posa en valor l’horta i a les persones que la treballen, agricultors i agricultores que cobren un protagonisme especial en l’actual conjuntura sanitària. El treball audiovisual, amb el títol ‘Renaixem’, l’han dirigit David Segarra i Pepe Ábalos, i ha comptat amb la banda sonora original de Efrén López . Es projectarà dimecres que ve 15 d’octubre a les 19.00 hores, seguit d’un col·loqui, en el qual qualsevol persona podrà accedir gratuïtament en el canal de Youtube de Las Naves, previ registre en lasnaves.com.

El mateix Dia Mundial de l’Alimentació, 16 octubre a les 19.00 s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “PAN” de Gregg Segal i David Segarra. Aquests dos fotògrafs ens ofereixen dos retrats del món de l’alimentació completament diferents i ens conviden a reflexionar a través de les seues imatges. PAN és una mostra a dues mirades, una global i una altra local, on reflexionem sobre l’alimentació en el món i en el nostre entorn més pròxim. Per a poder assistir cal registrar-se prèviament en lasnaves.com.

Finalment, dissabte que ve 17 d’octubre, d’11.00 a 15.00 hores, Las Naves celebrarà una Disc Sopa. Amb l’organització de Disc Sopa el centre d’innovació vol inspirar a la ciutadania a pensar d’on vénen els aliments, per a conscienciar-nos de la magnitud i l’impacte del desaprofitament. Mostrar que totes eixes verdures descartades per ser lletges o no entrar dins dels cànons dels supermercats són perfectament aptes per a l’ús i el consum.

Durant l’esdeveniment el xef Miguel Gómez dissenyarà i cuinarà una recepta, que podrà ser degustada per les persones que assistisquen, amb productes portats per agricultors que no seran “perfectes” i ens explicaran la diferència entre l’estètica i la qualitat.

També hi haurà un xou musical de Miguelitos en el seu format Dj, seguit del concert de Col·lectiu da Silva, un dels nous noms per a 2020. El seu primer àlbum es diu “Vacances” amb so post-yeyé i ha sigut produït per Banin Frare dels Planetes.

COMPARTEIX:
TW - FB