Las Naves celebra el 20 aniversari de Media Vaca amb l’exposició ‘Brindis al Sol’

27 de desembre de 2018
CATEGORIA:
Sense categoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La mostra s’inaugura demà dimarts i estarà oberta fins al 26 de gener de 2019.
  • L’editorial valenciana ha sigut guardonada enguany amb el Premi Nacional a la Millor Labor Editorial Cultural.

El centre d’innovació Las Naves i Media Vaca inauguren el dimarts 18 de desembre l’exposició ‘Brindis al Sol. 20 anys de Media Vaca’ com a colofó a tot un any d’activitats de suport al sector editorial i il·lustració a través del projecte ‘Brindis al sol’ que ha celebrat el 20 aniversari de l’editorial valenciana.

Un any que ha portat fins a la ciutat de València a nombrosos il·lustradors i editors internacionals que han treballat amb Media Vaca, com la il·lustradora taiwanesa Chu-Li Chen, els brasilers Fabio Zimbres i Eloar Guazzelli, la mexicana Peggy Espinosa, la polonesa Grazka Lange o el japonés Taro Miura . Totes aquestes activitats s’emmarquen dins de la línia de suport a l’edició, la il·lustració i el foment a la lectura que impulsa la xarxa Connecta Cultura de Las Naves, amb l’objectiu de donar visibilitat al treball esforçat i rigorós que realitzen els qui viuen entregats als diversos oficis del llibre.

Les persones que acudisquen a l’exposició podran veure varis dels llibres desplegats sobre la paret, així com diferents materials utilitzats en la producció dels llibres. A més, s’habilitarà un racó de lectura on estaran disponibles exemplars de tots els títols de l’editorial valenciana per a la seua consulta.

El dia 18 de desembre de 1998, fa exactament 20 anys, es van presentar els tres primers títols de l’editorial en una llibreria-galeria de València, ja desapareguda. Amb aquesta celebració de l’aniversari es pretén provocar una trobada entre lectors i autors i donar a conéixer un catàleg que, malgrat el temps transcorregut i el prestigi guanyat per l’editorial, encara és molt desconegut.
Aqueix catàleg es compon en l’actualitat de 65 títols dividits en sis col·leccions: ‘Llibres per a xiquets’, ‘Últimes lectures’, ‘Grans i xicotets’, ‘La meua bella ciutat’ i ‘El mapa del meu cos’. Són sempre llibres molt il·lustrats, dirigits a xiquetes i xiquets de totes les edats i també als no-xiquets/es. L’editorial Media Vaca només publica tres llibres a l’any, seleccionats amb especial cura i complint amb unes bones pràctiques editorials que li han merescut, aquest mateix any, el Premi Nacional a la Millor Labor Editorial Cultural, distinció honorífica atorgada pel Ministeri de Cultura i Esport.

La inauguració de l’exposició ‘Brindis al sol’ vindrà precedida a les 19.00 hores d’una xarrada amb Arnal Ballester, Carlos Ortin i Gabriela Rubio, autors dels tres primers llibres —”No tinc paraules”, “Narices, buhitos y volcanes” i “Pelo de zanahoria”— i la presentació de les obres reeditades. A continuació s’inaugurarà l’exposició “Brindis al sol” i, per a tancar el dia, Julio Bustamante actuarà amb el seu grup, Lavanda.

COMPARTEIX:
TW - FB