Las Naves, camp de proves de l’acció pilot “Connecta’t al teu cotxe”

19 de abril de 2023
CATEGORIA:
Energia
Mobilitat
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, es converteix en l’escenari d’implementació de l’acció “Connecta’t al teu cotxe” basada en la tecnologia V2X.
  • La finalitat d’aquesta acció és fomentar l’eficiència energètica utilitzant el vehicle elèctric com una font alternativa per a subministrar energia a l’edifici de Las Naves.

Las Naves en la seua línia per ser punta de llança d’iniciatives innovadores que milloren la qualitat de vida de la ciutadania, ha posat les seues instal·lacions com a escenari real per a provar la tecnologia incipient V2X a través de l’acció “Connecta’t al teu cotxe”.

Aquesta acció s’emmarca dins del projecte europeu MAtchUP, que coordina l’Ajuntament de València i que porta en marxa des de fa 5 anys.

Gràcies a aquesta iniciativa, el cotxe elèctric podrà recarregar-se durant les hores vall en la qual la llum és més econòmica, omplir les seues bateries, i des de Las Naves, es comptarà amb la possibilitat de poder optar amb aquesta font d’alimentació durant les hores en les que la llum és més cara.

Tal com ha explicat el tècnic de mobilitat de Las Naves, Ángel Navarro, “volem ser exemple a manera de ‘demostrador’ de com es pot reduir la dependència d’una única font d’energia i així aconseguir estalviar en les factures de la llum a final de mes”.

En aquest sentit Navarro ha ressaltat el valor de fomentar aquesta tecnologia que de manera clara “fomenta la mobilitat sostenible i l’eficiència energètica en les llars, un aspecte especialment important ara que les factures elèctriques ens suposen una despesa important en cada casa”.

A més, aquesta tecnologia augmenta la capacitat de resiliència que pot tindre un edifici públic, com és el cas de Las Naves, ja que en cas d’una caiguda de la xarxa provocada per alguna catàstrofe o imprevist, la bateria del cotxe es podria utilitzar com a bateria d’emergència i complement a l’acció “Les Naves Brillen” ajudant a mantindre el subministrament de l’edifici.

MAtchUP en Poblats Marítims

L’acció “Connecta’t al teu cotxe” se suma a altres accions que el projecte europeu MAtchUP, finançat pel programa H2020, ha desenvolupat en Poblats Marítims, com l’acció d’eficiència energètica en les llars “Del Marítim Al Món”, o l’acció pionera en transició energètica “Las Naves Brillen”.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Està acció innovadora contribueix a la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB