Imatge general de l'estand de Las Naves a ExpoJove

Las Naves arriba a ExpoJove amb una balena per la Missió Climàtica

26 de desembre de 2022
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, i les Falleres Majors de València 2023, Laura Mengó i Paula Nieto, inauguren l’espai de Las Naves en ExpoJove

  • Las Naves compta amb un espai propi a la fira, amb un showroom dels projectes que treballen per fer de València una ciutat climàticament neutra el 2030

Las Naves està present a ExpoJove, la Fira de la Infància i la Joventut de València, per a sumar-se a la Missió Climàtica, el fil conductor de l’edició d’enguany, que acull Fira València des de hui fins al al 4 de gener.

En l’espai de Las Naves, les persones visitants poden trobar dues carpes i un element central: l’escultura d’una balena de 5 metres de llarg per metre i mig d’ample, plena de plàstics recollits a la platja del port de Sagunt per l’alumnat de l’IES María Moliner.

La balena és una instal·lació de l’artista David Moreno; una peça volumètrica de grans dimensions que suposa una manera artística i visual de conscienciar sobre la contaminació per plàstics al mar i de divulgar la Missió Climàtica.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, i les Falleres Majors de València 2023, Laura Mengó i Paula Nieto, han inaugurat hui l’espai de Las Naves a la fira.

Així mateix, al lloc es projecten tots els dies el vídeo del making of del procés de creació de la balena al taller de l’artista. La proposta de Las Naves a Expojove es completa amb una activitat didàctica infantil alineada amb la temàtica dels plàstics al mar, dirigida per l’artista Rosa Montesa, que ensenya als xiquets i xiquetes a realitzar divertides meduses de colors amb bosses de plàstic i taps de botelles reciclats.

Fins al 4 de gener, Las Naves ofereix 10 dies d’activitats per a tota la família dedicades a la Missió Climàtica.

 

Missions València 2030
El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, un país o tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat en la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

 

COMPARTEIX:
TW - FB