Participants de la jornada de transició digital del programa Municipis Innovadors

Las Naves acull una Jornada sobre Municipis Innovadors i les seues missions per a una transició digital, verda i social

22 de setembre de 2022
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB

El Programa Municipis Innovadors, organitzat per la Direcció General d’Innovació de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb el Centre d’Innovació Las Naves, ha celebrat una trobada per a desenvolupar una estratègia municipal d’innovació orientada a missions per a una transició digital, verda i social.

L’acte impulsat per Las Naves i la Conselleria d’Innovació ha comptat amb l’obertura institucional del regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana que ha manifestat: “la transformació social, econòmica i mediambiental és un viatge col·lectiu i és una necessitat afrontar els problemes comuns que tenim tots i totes. Aquest acte és necessari per a compartir la nostra experiència amb els municipis de Castelló, València i Alacant perquè treballen orientats a aconseguir una determinada missió compartida amb els actors locals i amb la resta de localitats”.

 

Durant la jornada el divulgador científic Manuel Toharia ens ha oferit la seua particular mirada amb una ponència inspiradora sobre la visió de la innovació en els municipis enfront dels grans reptes territorials.

 

D’altra banda, l’esdeveniment ha comptat amb una taula redona per abordar estratègies que permeten als municipis afrontar la crisi energètica. En la mateixa han participat Carlos Mataix, director del Centre d’Innovació en Tecnologia per al Desenvolupament Humà de la Universitat Politècnica de Madrid; Beatriz Novales, directora de Programes d’Oxfam; i Rafael Giménez, alcalde d’Aras de los Olmos.

 

La cloenda ha sigut a càrrec de la directora general d’Innovació de la Generalitat Valenciana, Sonia Tirado que ha declarat que “els projectes els fem les persones. Tenim la responsabilitat d’assegurar el dret de les persones a rebre informació i fer possibles aquestes aliances i que tot el coneixement que generem es puga compartir entre els municipis”.

 

Las Naves i Radio Valencia Cadena SER han organitzat aquesta nova edició de Encuentros SER en la qual s’ha abordat la forma en la qual els municipis poden innovar per a ser més digitals, verds i socials.

El director de continguts de Radio Valencia, Julián Giménez ha sigut l’encarregat de conduir la jornada i l’esdeveniment s’ha retransmés pel canal de Youtube de Las Naves i per la plataforma de Radio Valencia Cadena SER.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres» i ha sigut seleccionada com a semifinalista en els iCapital Awards 2022, que reconeixen cada any a una ciutat europea com a Capital Europea de la Innovació.

COMPARTEIX:
TW - FB