Las Naves acull una jornada d’innovació per a ajudar els municipis valencians a avançar en desenvolupament urbà

1 de desembre de 2020
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Amb més del 80% de la població de la Unió Europea vivint en àrees urbanes, és essencial adoptar nous enfocaments per a redissenyar l’espai públic en els nostres municipis.
  • Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a través de lasnaves.com.

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General d’Innovació i en col·laboració amb Las Naves, presenta el pròxim dimecres 2 de desembre una jornada online per a ajudar els municipis a avançar cap a un desenvolupament urbà des de la innovació.

La jornada la inauguraran Jordi Juan, secretari autonòmic d’Innovació i Transformació Digital de la Generalitat Valenciana; Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València; i la directora del centre d’innovació Las Naves, Marta Chillarón. Posteriorment participaran Elisa Rivera, cap de gabinet de la Secretària General d’Innovació del Govern d’Espanya; Fermín Cerezo, cap del servei d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València; Sergio Girbés, director de Zabala Innovation Consulting a València; Ana María Pont, responsable de l’oficina tècnica de suport per als projectes europeus de l’Ajuntament de València; i Gonzalo Albir, coordinador de Pont a Europa.

Amb més del 80% de la població de la Unió Europea vivint en àrees urbanes, és essencial adoptar nous enfocaments per a redissenyar l’espai públic en els municipis, incorporant paradigmes regeneratius en una agenda urbana integrada, que desenvolupe diferents aspectes de la gestió de la ciutat, contribuint a les ambicions climàtiques i de contaminació zero de la Unió Europea, així com a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible (en particular, a l’ODS 11 per a ciutats sostenibles, resilients, inclusives i segures).

Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, ha expressat que “les ciutats han d’incloure’s en una planificació integrada i inclusiva, centrada en l’ésser humà, en l’oferta de serveis digitals segurs i fàcils d’usar, per a fer-les capaces d’adaptar-se al canvi climàtic i de millorar la qualitat de vida dels seus habitants. La innovació social posa en el centre de totes les accions a les persones. I és el que volem posar en valor des de Las Naves. Només així podrem tindre una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora”.

Per part seua, Jordi Juan, secretari autonòmic d’Innovació i Transformació Digital de la Generalitat Valenciana, ha destacat la importància de “la lluita contra la bretxa digital, el pla director de banda ampla, la llei valenciana de societat digital, la formació dels funcionaris de l’administració pública en digitalització i la innovació en els municipis, i com a mostra aquesta jornada i la resta d’accions que organitzem al costat de Las Naves. Aquestes són les eines amb les quals, des de la Secretaria Autonòmica d’Innovació, intentarem que el territori valencià siga un territori intel·ligent”.

Els enfocaments basats en el codiseño i cocreación, amb i per a la societat, són bàsics per a l’adopció i el desplegament de solucions en diverses condicions climàtiques, ambientals, econòmiques i socials, i per a garantir que ningú es queda arrere. Per a aconseguir això, juguen un paper fonamental l’alineació de les agendes i els esforços, així com les inversions en I + D + i finançades a nivell europeu, nacional i regional, recolzant en la investigació i innovació transdisciplinars impulsades per desafiaments específics.

En aquest sentit, la jornada “Innovació per a municipis” proposa una sèrie de xarrades i tallers, a la vesprada, per a acostar en els municipis l’estratègia europea d’innovació i analitzar com abordar-la des de les ciutats.

La jornada estarà dividida en dues parts: al matí tindrà lloc la que està centrada en la innovació per a municipis, on s’explicaran els marcs estratègics generals pels quals es regeix la innovació a Europa i es mostrarà l’enfocament diferencial que València està adoptant sota la iniciativa Missions València 2030. A la vesprada tindrà lloc un taller per a la detecció de necessitats en municipis. Les necessitats detectades en la segona part de la jornada marcaran les temàtiques dels següents esdeveniments d’aquesta sèrie, que es desenvoluparan en 2021.

COMPARTEIX:
TW - FB